AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 26.8.2017

RoPS:n Willillä edessä kotidebyytti lauantaina

RoPS:n Willillä edessä kotidebyytti lauantaina

Rovaniemen Palloseuran tuorein vahvistus Nathaniel Will esittäytyy ensimmäistä kertaa uudelle kotiyleisölleen lauantaina.

Rovaniemen Palloseura on Willin ensimmäinen seura Alankomaiden ulkopuolella. Toistaiseksi ura on käsittänyt liki sata ottelua Hollannin pääsarjassa ja saman verran toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Viime kaudella Nathaniel oli kevääseen saakka isossa roolissa De Graafschapin joukkueessa. Viimeisissä otteluissa peliminuutit kävivät vähiin, jonka jälkeen Nathanielkin ryhtyi miettimään uransa seuraavaa siirtoa.

- Meille tuli kesken kauden uusi valmentaja, ja aluksi sainkin mukavasti peliaikaa, Nathan muistelee alkuvuottaan.

- Hän kuitenkin vaihtoi pelisysteemin viiden puolustajan alakertaan ja peluutti silti laidoissa puhtaita laitureita. Sen jälkeen minulla ei ollut siinä systeemissä enää käyttöä.

Hollannissa Nathaniel pelasi pääsääntöisesti oikeana laitapuolustajana. Rovaniemellä Juha Malisen alaisuudessa Nathanielin paikka on löytynyt keskikentän pohjalta, Antti Okkosen aisaparina.

- Itse asiassa nuorempana aloitin hyökkääjänä, josta pikkuhiljaa valuin keskikentän kautta puolustajaksi, mies naurahtaa.

Suomessa Nathan on ennättänyt edustamaan jo kahden ottelun verran. Debyyttiin HJK:ta vastaan Nathan saapui suoraan lentokentältä ja pääsi kentälle loppuminuuteiksi. HIFK-ottelussa hollantilainen olikin jo avauksessa.

Toistaiseksi Veikkausliiga on vastannut odotuksia.

- Olen pelannut koko urani Hollannissa. Se oli tietyllä tavalla turvallista, mutta silti koko ajan samanlaista. Hollannissa tykätään kauniista jalkapallosta, mutta täällä kaikki pelaavat tuloksesta. Kaksinkamppailuihin mennään kovaa, eikä tuomari vihellä jokaista kosketusta. Pelin taso on hyvä, mutta peli on myös miehisempää, RoPS:n uusi keskikenttämies taustoittaa.

- Minulla on vielä useampi vuosi uraa jäljellä, ja halusin kehittyä sekä pelaajana että ihmisenä.


RoPS - FC Inter lauantaina 26.8. kello 17.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia