FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.32 // 9.8.2017

Ennakko: SJK-HJK

Ennakko: SJK-HJK

Veikkausliigan huippukamppailu SJK-HJK pelataan torstaina 10.8. kello 20 Seinäjoen OmaSp Stadionilla.

Joukkueet kohtaavat toisensa tällä kaudella toista kertaa, HJK:n kuritettua SJK:ta murskaluvuin keväällä Helsingissä. Se peli on kuitenkin seinäjokelaisten leirissä unohdettu ja SJK on tällä hetkellä aivan eri vireessä kuin silloin. Joukkueella on viisi perättäistä tappiotonta ottelua, joista neljä voittoja. Niissä SJK on päästänyt vain yhden maali ja tehnyt kuusi. SJK on juuri tällä hetkellä Veikkausliigan kuumin joukkue ja kuntopuntarin kärjessä.

- HJK on näyttänyt tässä sarjassa, että he ovat tällä hetkellä paras joukkue. Heidän pelaajansa ovat omaksuneet pelitavan ja he ovat saaneet sillä menestystä. Siten siitä tulee vaikea ottelu meille. Sarjajohtajana heillä on myös taatusti itseluottamus kunnossa ja he voivat siten pelata hieman vapautuneemmin. Mutta juuri se on meidän paikkamme iskeä. Me tulemme tekemään kaikkemme, että tästä tulee heille vaikea ottelu. Se on kamppailua jokaisesta pallosta ja jokaisesta minuutista, kuten olemme tehneet tähänkin asti kaikissa viime peleissämme. Sillä tavoin uskon että saamme tästäkin hyvän tuloksen, sanoo SJK:n päävalmentaja Manuel Roca seuransa verkkosivuilla.

SJK:n espanjalaispuolustaja Chema Antón loukkaantui ikävästi viime viikolla harjoituksissa pelitilanteessa ja nyt on selvinnyt, että toipuminen saattaa kestää jopa pari kuukautta.

Muuten SJK:n loukkaantumistilanne alkaa olla jälleen parempaan suuntaan ja varmuudella Chema Antónin lisäksi on sivussa vain pitkäaikaisloukkaantuneet Matej Hradecky ja Richie Dorman. Pikkukolhuista täyteen iskuun on kuntoutunut jälleen Johannes Laaksonen ja todennäköisesti myös Billy Ions sekä Timo Tahvanainen. Sergi Arimanykin saattaa olla pelikunnossa torstaina.

SJK:n päävalmentaja Manuel Rocalla on siten positiivinen ongelma kokoonpanoa valittaessa, kun mukaan heinäkuun siirtoikkunassa liittyneet Joel Mero, Joonas Sundman ja Vahid Hambo olivat kaikki jo mukana viime viikonlopun kokoonpanossa. Heistä oma kasvatti Sundman teki jopa debyyttinsä SJK:n edustuksen paidassa ja Veikkausliigassa.

Klubin orastava voittoputki tuli päätökseen sunnuntaina, kun kamppailu FC Lahtea vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin. HJK haki toisella puoliajalla aktiivisesti johto-osumaa, mutta kuuma kamppailu päättyi pistejakoon.

Voimasuhteet kärkijoukkueiden suhteen eivät kuitenkaan muuttuneet, sillä myös VPS jäi samaisella kierroksella tasapeliin. Sarjataulukon piikkipaikalla olevan Klubin ero vaasalaisiin on edelleen kymmenen pistettä, kun kautta on 13 ottelua jäljellä.

HJK on ollut niskan päällä SJK:ta vastaan keskinäisissä kohtaamisissa Veikkausliigassa. Klubi on kohdannut SJK:n kymmenen kertaa ja näistä peräti seitsemän on päättynyt helsinkiläisten juhliin. Pisteet ovat tasattu ainoastaan kertaalleen. Seinäjoella on tosin ollut haastavampaa. SJK on isännöinyt HJK:ta neljästi ja molemmat joukkueet ovat kuitanneet täyden pistepotin kahdesti.

Klubi pääsee lähes parhaalla miehistöllä Seinäjoella. Sivussa ovat ainoastaan pitkäaikaistoipilaat Atom ja Roni Peiponen sekä pelikiellossa oleva Anthony Annan.


SJK – HJK torstaina 10.8. kello 20.00 OmaSp Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut
Lisää uutisia