AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 4.8.2017

Ennakko: Ilves-JJK

Ennakko: Ilves-JJK

Ilves ja JJK kohtaavat lauantaina iltapäivällä Tampereen Tammelan stadionilla.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Toukokuun lopussa "Kettupaidat" ottivat 3-1-voiton sateisella Harjun stadionilla. Kotijoukkueen osumista vastasivat Severi Vielma ja Gael Etock kahdesti. Ilveksen ainokaisen viimeisteli Tuco rangaistuspotkusta.

– Viime kerralla Jyväskylässä pelasimme surkeasti. JJK taisteli ja repi voiton koko porukan voimin. Meillä on paljon näytettävää. Vaaditaan aloitteellisuutta, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa seuransa verkkosivuilla.

Ilveksen sarjasijoitus on tällä hetkellä kuudes. Tupsukorvat seilaavat viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Yksi voitto ja neljä tasapeliä sarjan kärkipäätä tavoittelevia joukkueita vastaan ei ole missään nimessä huono suoritus.

Viime lauantaina Ilves riisui mestaruutta jahtaavan VPS:n aseista. 0-0 päättyneessä tasapelissä puolustus toimi erinomaisesti, sillä vastustaja ei päässyt kertaakaan maalipaikoille. Hyökkäyssuuntaan jäi kuitenkin petrattavaa.

Maalinälkää joukkueeseen tuo hyökkäävän keskikenttätaiturin Emile Paul Tendengin kuntoutuminen lievästä reisivammasta. Viime kaudella koko sarjan parhaimmaksi pelaajaksi valittu Tendeng palannee kokoonpanoon lauantaina.

Laitapuolustajat Antti Hynynen, Antti Koskinen ja Tariq Kazi sen sijaan ovat edelleen loukkaantuneina. Toppari Jani Tanskan pelikunto selviää myöhemmin.

Voitto Ilveksestä on JJK:n ainut tämän kauden sarjassa, joten 19 kierroksen jälkeen JJK on juuttunut sarjataulukon hännille. Liigatulokkaiden kausi on ollut vaikea, mutta merkkejä paremmasta on esillä.

JJK on ottanut kahdesta edellisestä ottelustaan kaksi tasapelipistettä ensin VPS:lta vieraskentällä ja sitten kotikentällä RoPS:a vastaan.

Joukkueeseen juuri liittyneet Hindrek Ojamaa sekä Sasa Jovovic ovat esittäneet vakuuttavia otteita ensimmäisissä otteluissaan. Jovovic iski alle tunnin pelin jälkeen avausmaalin RoPS:n verkkoon debyytissään ja myös Ojamaan avausmaali JJK:ssa oli vain senttien päässä, kun osuma hylättiin niukkana paitsiona.


Ilves – JJK lauantaina 5.8. kello 17.00 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, JJK:n verkkosivut
Lisää uutisia