vko.30 // 29.7.2017

​PS Kemille maukas voitto (PS Kemi-FC Inter 2-1)

PS Kemi palasi voittokantaan ja otti lauantaina Sauvosaaressa arvokkaan 2-1-voiton FC Interistä.

Ottelun ratkaisutekijöitä olivat Rasmus Karjalaisen kaksi osumaa, kotijoukkueen tiivis puolustuspeli viimeisenä lukkona varmasti pelannut maalivahti Oskari Forsman. Voitto oli arvokas, sillä se katkaisi kotijoukkueen kolmen ottelun tappioputken ja nosti PS Kemin sarjataulukossa pisteellä ohi RoPS:n.

Avausosuman Karjalainen viimeisteli jo neljännellä minuutilla. Maali syntyi näyttävän syöttötyöskentelyn jälkeen. Kotijoukkueen tuorein hankinta, Inter-laina Albion Ademi ja Momodou Ceesay tarjoilivat pelivälineen Karjalaiselle rankkarialueen rajamaille ja tarkka laukaus upposi Inter-maalin oikeaan alanurkkaan.

Ensimmäisellä kymmenminuuttisella Inter oli helisemässä ja kotijoukkueella oli pari paikkaa lisäosumiinkin. Sen jälkeen Inter sai rauhoitettua peliään ja otti hallinnan, joka ei johtanut mihinkään. Turkulaisryhmä vaikutti hyvin epäyhtenäiseltä, ja sinimustat laukkoivat pitkin kenttää päämäärättömän oloisesti. Jakson lopulla vielä Ademin tavoin ensimmäisen pelinsä PS Kemissä pelannut Sergei Mosnikov pääsi läpi, mutta laukaus jäi löysäksi.

Toisella jaksolla FC Interin hallinta oli selvempää ja vaarallisempaakin, mutta ratkaisupaikoissa turkulaisilta puuttui maltti. PS Kemikin sortui hätäilyyn, pallo ei pysynyt hallussa, puolustuspään purut olivat kehnoja ja kaksinkamppailut menivät pääosin turkulaisille. 62. minuutilla kesken Interin otteen, Mosnikov ja Ademi vapauttivat syötöillään Karjalaisen tekopaikkaan. Ensimmäisen laukauksen vielä maalivahti Aati Martikainen pystyi torjumaan, mutta ei toista. Kotikatsomon riemulla ei ollut rajoja 2-0 -maalin synnyttyä.

Ottelun loppu oli kovien kontaktien sävyttävää. Keltaiset kortit vilahtelivat ja erotuomari Mikko Möröllä oli kova tehtävä pitää ottelu hallussaan. Korttirallin seurauksena PS Kemin luottopelaja Abdoulie Mansally ajettiin ulos, joka johti Interin vieläkin pahempaan myllytykseen, jonka PS Kemi kesti lukuunottamatta 88. minuutilla tullutta kavennusosumaa. Guy Gnabouyou pääsi tuikkaamaan omiensa ainokaisen maalinedustaruuhkasta. Interilla oli paikkoja jopa useammankin maalin voittoon, mutta toisaalta PS Kemilläkin oli saumat lisäosumiin. Esimerkiksi Aleksi Gullsten pääsi läpi minuutti ennen Inter-kavennusta, mutta laukaus lipui niukasti ohi maalin.

VPS – PS Kemi sunnuntaina 6.8. kello 15.00 Elisa Stadionilla ja FC Inter – HIFK perjantaina 4.8. kello 18.30 Veritas Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PS Kemin verkkosivut