AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 21.7.2017

Ennakko: FC Inter-Ilves

Ennakko: FC Inter-Ilves

FC Inter pelaa Veikkausliigaa jälleen lauantaina kotikentällään Veritas Stadionilla. Vastaansa se saa Tampereen Ilveksen.

Lauantain ottelu on toinen joukkueiden välinen koitos tällä kaudella. Toukokuussa Tampereella pelatussa ottelussa Inter voitti ottelun puhtaasti 2-0. Maaleista vastasivat Timo Furuholm ja Njazi Kuqi.

Huomiseen otteluun Interin päävalmentaja Shefki Kuqin mukaan joukkue voi lähteä luottavaisesti. Selkeä voitto keväällä Ilveksestä antaa itseluottamusta huomiseen, vaikka kyseessä aivan uusi ottelu onkin.

- Tiukka peli tulee. Ilves on hyvä joukkue ja hyvin meidän pitää onnistua. Voitimme heidät kuitenkin keväällä selvästi, joten varmasti pystymme siihen myös huomenna. Se on tavoite, sanoo Kuqi.

Ilves on parantanut peliään kesän edetessä. Loukkaantumiset ovat hellittäneet, puolustus on tiivistynyt ja Tucon hyvän maalivireen odotetaan jatkuvan. Pelaajistolla on edelleen pieniä kolhuja, mutta ainoastaan Emile Paul Tendeng ja Tariq Kazi ovat varmoja poissaolijoita.

Sunnuntaina Ilves hallitsi täyden Tammelan edessä kenttätapahtumia HJK:ta vastaan. Antti Hynynen tälläsi ensimmäisellä minuutilla kauden avausmaalinsa. Yhdeksällä kenttäpelaajallakin Klubi nousi kuitenkin vielä 1-1-tasatulokseen. Interin tapaan myös Ilves sai siis tyytyä pistejakoon vajaamiehistä vastustajaa vastaan.

Päävalmentaja Jarkko Wiss ennakoi rohkeasti ja voimalla pelaavia turkulaisia.

– Heillä on paljon taitavia ja isokokoisia pelaajia etenkin hyökkäyssuuntaan, jotka voivat yksinäänkin kääntää pelin kulun. Nyt kun vielä Ojalakin hankittiin ryhmään, niin vaihtoehtoja kentälle kyllä riittää.

– Meidän pitää olla tarkkana mm. erikoistilanteiden ja linjojen korkeuden kanssa. Viime pelissä Interiä vastaan päästimme pari helppoa maalia. Siitä jäi paljon hampaan koloon ja opiksi on otettu, Wiss toteaa.

Interin kokoonpanosta ovat sivussa huomenna varmuudella pelikieltoaan sovittava Julien Faubert sekä vammoista kärsivät Kevin Mombilo, Niko Markkula, Henrik Moisander ja Elias Mastokangas. Sen sijaan Saksasta Interiin palanneen Mika Ojalan pelilupa on kunnossa.


FC Inter - Ilves Veritas Stadionilla lauantaina 22.7. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Interin verkkosivut, Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia