AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 19.7.2017

VPS luottaa omaan peliinsä Bröndbyä vastaan

VPS luottaa omaan peliinsä Bröndbyä vastaan

Vepsu hakee jatkopaikkaa torstaina kotonaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan Palloseura kohtaa torstaina Bröndby IF:n Eurooppa liigan toisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa.

Kööpenhaminalainen seura johtaa otteluparia lukemin 2-0, eli Vepsulla riittää kirittävää. Päävalmentaja Petri Vuorinen luottaa joukkueen omaan, viime aikoina todella vahvasti sujuneeseen suorittamiseen.

– Omalla tavallamme lähdemme etumatkaa kuromaan kiinni. Tulosta täytyy lähteä hakemaan. Lähtökohta on erilainen, kun peli ei ala lukemista 0-0. Vähintään 2-0 pitää olla taululla meidän hyväksi, kun pelikellossa on 90 minuuttia täynnä. Luotamme varmasti paljolti samoihin asioihin kuin aikaisemminkin, Vuorinen kommentoi.

Veikkausliigapelien ja euro-otteluiden välillä on nähty runsaasti rotaatiota kokoonpanon osalta. Torstain rosteri on pikkuhiljaa muovatutumassa.

– Kyllä tässä hahmotelmia on millaisella kokoonpanolla lähdemme. Pitää miettiä kuinka prässäämme. Jos prässäämme korkealta, meillä tulee olla juoksuvoimaisia pelaajia kentällä, koska pitää juosta paljon ja kovaa. Se vaikuttaa totta kai pelaajavalintoihin, Vuorinen sanaili.

Bröndby nosti pallollisena kotipelissään paljon pelaajia VPS:n puolustuskolmannekselle ja liikkui vinhasti ja liukkaasti Vepsun linjojen välissä. Pelaajien väliset etäisyydet ja kommunikaatio ovat tällöin tärkeässä roolissa. Suurempi haaste on Raita-luotsin mukaan kuitenkin tanskalaisten nopea hyökkääminen.

– Kun olimme matalassa blokissa, niin en muista heidän päässeen montaakaan kertaa kunnolla siitä läpi. Isompia haasteita tulee siinä vaiheessa, kun he hyökkäävät nopeasti riistonsa jälkeen. He ovat siinä todella vaarallisia. Kun olemme matalassa blokissa ja heillä on pallo, pystymme puolustamaan organisoidusti suhteellisen hyvin.

- Toisaalta haluamme, että meillä on pallo mieluummin, sillä se antaa meille aikaa ja mahdollisuuden liikuttaa heitä. Se on tavoite taas kerran, Vuorinen analysoi.

Vepsun riistettyä pallon, oli ainakin Tanskassa Bröndbyn selustassa ajoittain paljonkin tilaa. Nopean kööpenhaminalaisten prässin vuoksi niitä ei aina kuitenkaan päästy hyödyntämään. Siinä voi piillä yksi ase VPS:lle.

– Heidän keskikentän timanttimuodostelmansa pelaa aika keskellä ja edellisessäkin pelissä meillä oli yksi teemoista puolenvaihdot, joiden myötä meillä on mahdollisuus päästä hyökkäämään enemmän. Se, miten pääsemme timantin ympäri tai ohi, on ratkaiseva tekijä, kun Bröndby prässää korkealta.


VPS - Brøndby IF (Tanska)
To 20.7. klo 19.00 Elisa Stadion (LOPPUUNMYYTY)
Bröndby johtaa 2-0 ensimmäisen osaottelun jälkeen.
Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia