AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 20.7.2017

Vuorinen uskoo: "Bröndby pelaa omaa peliään"

Vuorinen uskoo: "Bröndby pelaa omaa peliään"

Petri Vuorinen tietää mitä odottaa Bröndbyltä. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen uskoo torstaina Eurooppa-liigan karsinnassa Vaasaan saapuvan Bröndbyn luottavan omaan pelitapaansa.

Pelin luonteen VPS-käskijä uskoo muodostuvan hyvin samanlaiseksi kuin Kööpenhaminassa. Bröndby tuskin tulee Vaasaan peruuttelemaan ja pelaamaan 0-0 -tulosta.

– Uskon, että he pelaavat omaa peliään. He prässäävät korkealta ja jaksottavat tuota paineistusta läpi pelin. Välillä he tulevat tosi korkealta kiinni ja välillä he tiputtavat keskiblokkiin. Keskiblokissa he odottavat muodossa oikeaa hetkeä ja syöttöä jollekin alueelle. Se kuinka paljon he tekevät näitä suhteessa toisiinsa, nähdään torstaina.

VPS on viime päivien aikana harjoitellut alkuviikosta paljon prässin purkamista. Tila ja aika on vähissä, kun vikkelät juutit iskevät kiinni saman tien. Pallon pitää liikkua ja tukien pitää olla lähellä, jotta VPS pääsee hyökkäämään ja napsimaan kahden maalin etumatkaa kiinni.

– Tavoite on totta kai pystyä purkamaan heidän prässinsä. Nyt olemme pelin kokeneempia siinä. Emme halua antaa myöskään liian pitkiä syöttöjä heidän linjansa taakse. Heidän topparinsa hoitavat kyllä pitkät pallot, jos niitä annetaan liian kaukaa.

- Uskomme, että saamme prässin auki, kun suoritamme peliämme kentällä nopeasti. Pallollisella pelaajalla tulee olla tuki koko ajan ja sen pitää tulla äkkiä. Jos sitä ei ole, niin silloin paineen alta on todella vaikea päästä ulos. Pallottomien pelaajien liike on siis äärettömän tärkeää olla kunnossa torstaina, Vuorinen painotti.

Tilastojenkin mukaan VPS laukoo otteluissaan suhteellisen vähän. Tehokkuus on viime aikoina kuitenkin ollut varsin hyvällä tasolla, etenkin europeleissä ja varsinkin Ljubljana-otteluissa. Pelisuunnitelmaa ei lähdetä muuttamaan, eikä joukkue aio vastaisuudessakaan ampua kauempaa vain ampumisen vuoksi.

– Emme me lähde laukomaan kolmestakympistä, koska niistä ei tule maaleja. Meidän pitää saada enemmän hyökkäyksiä, joiden päätteeksi pääsemme lähempää yrittämään maalintekoa. Se ei aina ole helppoa, kun vastus on niin kova kuin Bröndby. Siksi meidän pitää olla tehokkaita, kuten olemme olleetkin viime peleissä.

- Sekin täytyy huomioida, että puolustaminen on isossa roolissa. Oman maalin puhtaana pitäminen on äärimmäisen tärkeä asia ja se antaa edellytykset voittoihin näissä peleissä, Vuorinen muistutti.


VPS - Brøndby IF (Tanska)
To 20.7. klo 19.00 Elisa Stadion (LOPPUUNMYYTY)
Bröndby johtaa 2-0 ensimmäisen osaottelun jälkeen.
Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia