AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 12.7.2017

VPS-luotsi Vuorinen eurovastustajasta: ”Bröndby on hyvin valmennettu joukkue”

VPS-luotsi Vuorinen eurovastustajasta: ”Bröndby on hyvin valmennettu joukkue”

VPS kohtaa Bröndbyn torstaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan Palloseura kohtaa torstaina Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen avauksessa tanskalaisen Bröndby IF:n Kööpenhaminassa Bröndby Stadiumilla.

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan valmistautuminen peliin tanskalaisia vastaan alkoi heti toisen Olimpija-voiton jälkeen. Jo pari päivää otteluparin ratkeamisesta, oli pääluotsi jo itse scouttaamassa Bröndbyn peliä ja pelaajia Itävallassa.

– Hyvä vastustaja tulee eteen. Katsoimme ja analysoimme heidän otteitaan videolta heti Olimpija-ottelun jälkeen. Jäin Ljubljanaan ja matkustimme hallitusjäsen Petri Kuivamäen kanssa Itävaltaan katsomaan, kun Bröndby pelasi Rostovia vastaan, Vuorinen kommentoi VPS:n sivuilla.

Ottelusta jäi hyvin samanlainen kuva kuin videoanalyyseistä.

– Saimme hyvän kuvan paikan päällä. Kaikki, mitä ehdimme ennen tuota matkaa katsoa, piti aika hyvin paikkansa.

Bröndby on hyvin erilainen joukkue kuin Olimpija. Olimpija tykkäsi pitää palloa ja murtautua hitaiden hyökkäysten kautta. Slovenialaiset olivat myös isompia ja fyysisempiä kuin tulevat tanskalaiset vastustajat. Bröndby taas on pienikokoisempi, teknisempi, taitavampi ja kenties nopeampaa murtautumista hakeva joukkue.

– Bröndby on hyvin valmennettu ryhmä, joka pelaa joukkueena hyvin. Pelaajatyypit ovat erilaisia kuin Olimpijalla ja he pyrkivät murtautumaan eri tavalla, Vuorinen sanailee.

Tanskalaisten riveissä on monia laadukkaita pelaajia. Suomen maajoukkuepelaajat Teemu Pukki ja Paulus Arajuuri ovat kotimaan yleisölle totta kai kiinnostavia ja jopa kiinnostavimpia nimiä, mutta eivät suinkaan ainoita Bröndbylle tärkeitä pelimiehiä.

Ruotsalainen puolustaja Johan Larsson on erinomainen, pallon kanssa rauhallinen pelaaja. Saksalaistoppari Benedikt Röcker puolestaan on lähes kaksimetrinen, jykevärakenteinen ilmestys, joka on varmasti iso haaste pääpalloissa. Keskikentällä on useampi taitava pelaaja, joista kuitenkin kenties kovin nimi on numero 10, saksalainen Hany Mukhtar. Hertha Berliniä, Benficaa ja Red Bull Salzburgia ennen Bröndby-paitaan siirtymistä edustanut Mukhtar on todella taitava pallollinen pelaaja, joka hakee hanakasti murtavia syöttöjä, jotka ovat varsin laadukkaita kerta toisensa jälkeen.

– Isoin asia Bröndbyssä on kuitenkin se, että he ovat ennen kaikkea joukkue isolla J:llä, Vuorinen muistuttaa.

Olimpija oli jo suuri seura, jossa pelasi kalliita pelaajia ja kaikin puolin seura oli VPS:aa arvokkaampi. Nyt vastaan asettuva Bröndby on vielä astetta kovempi haaste.

– Tämä on vielä astetta isompi seura. He ovat pelanneet kovia pelejä aikaisemmin ja heillä on alla erittäin hyvä viime kausi. Joukkue on edellistä vastustajaa kovempi varsinkin, koska se on yhtenäisempi pelitavaltaan. Ei niinkään sen takia, että heillä olisi kalliimpia pelaajia tai joukkue olisi arvoltaan korkeampi, vaikka se on sitäkin, Vuorinen kommentoi.

VPS:n tilanne näyttää hyvältä. Edellisestä ottelusta on viikko ja vaikka väliin on mahtunut reissaamista, on VPS ehtinyt palautua. Joukkueen terveystilanne ei ole juuri muuttunut ja ryhmä on valmiina seuraavaan haasteeseen.

Toinen osa pelataan Vaasan Elisa Stadionilla torstaina 20.7. Pääsyliput VPS-Bröndby -otteluun täältä.

Lisää uutisia