AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 9.7.2017

RoPS:n Kilpelä: "HIFK oli hyvä, mutta me epäonnistuimme"

RoPS:n Kilpelä: "HIFK oli hyvä, mutta me epäonnistuimme"

RoPS nappasi pisteen hiukan onnekkaastikin HIFK:lta. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS nousi lauantaina tukalasta asemasta HIFK:ta vastaan 2-2-tasapeliin loppuminuuttien tasoitusmaalin myötä.

HIFK oli miltei läpi ottelun hallitsevampi osapuoli ja tämä myönnettiin myös RoPS-leirissä.

- Ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin saakka me pelattiin hyvin. Sen jälkeen olimme koko ajan vaiheessa, manaili RoPS:n apuvalmentaja Matti Kilpelä ottelun jälkeen.

- Olimme myöhässä prässäämisessä, olimme myöhässä kakkospalloissa. Jos joskus pallo voitettiinkin, niin me hävittiin se saman tien. Mitä pidemmälle ottelu eteni, niin eihän meillä omaa pallolista peliä ollut lainkaan. Lähinnä juoksenneltiin HIFK:n perässä.

Yleisölle tasapeli oli riemastuttava lopputulos, mutta RoPS:n valmennusjohdossa oltiin mietteliäämpiä. Peli oli edennyt liiaksi HIFK:n käsikirjoituksen mukaan.

- Onhan se selvää, että meidän viikolla pois lähteneet pelaajat sekä [Antti] Okkosen pelikielto vaikutti, mutta ei se yksinomainen selitys saa olla. Kyllä tämäkin joukkue olisi parempaan pystynyt, Kilpelä mietiskeli.

- Toki vastustajakin oli hyvä. Heillä oli rutiinia, ja esimerkiksi Mika Väyrynen pelasi täysin omalla tasollaan. Mutta oliko HIFK niin hyvä kuin vaikutti, niin ei ehkä kuitenkaan. Kyllä seassa oli myös sitä, että me epäonnistuttiin.

Yksittäistä selitystä pelin virtaukselle tiettyyn suuntaan on vaikea löytää.

- Se on monesti kuin oravanpyörä, joka lähtee vyörymään. Se voi olla aluksi esimerkiksi prässääminen, jossa ollaan myöhässä, Kilpelä selventää.

- Sen jälkeen vastustajalle tulee tiloja, juostaan itse perässä ja vastustaja pääsee pitämään palloa pidempiä aikoja. Jos itse voitetaankin pallo, niin ollaan kenties jo väsyneempiä ja menetetään pallo saman tien.


FC Lahti-RoPS sunnuntaina 16.7. kello 18.30 Lahden stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia