AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 1.7.2017

Ennakko: VPS-IFK Mariehamn

Ennakko: VPS-IFK Mariehamn

Vaasan Palloseura kohtaa IFK Mariehamnin sunnuntaina kotikentällään Elisa Stadionilla.

Torstaina Vepsu pelasi kovan ottelun voitettuaan Eurooppa-liigan karsintojen avauskierroksen ensimmäisessä osaottelussa Olimpija Ljubljanan lukemin 1-0. Nyt fokus on kuitenkin täysin IFK-ottelussa.

– Emme ole katsoneet Olimpija-peliä oikeastaan ollenkaan vielä. Se on jätetty sivuun, koska nyt pelaamme IFK Mariehamnia vastaan, päävalmentaja Petri Vuorinen paaluttaa.

Fokusoituminen karsintakierrosten välillä Veikkausliigaan ei ole ollut hankalaa.

– Se ei ole lainkaan haastavaa. Meillä on Veikkausliigassa kovat tavoitteet ja tämä on meille todella tärkeä peli. En sano sitä sanomisen vuoksi. Jos me haluamme olla kärjessä ja huipulla, niin meidän pitää voittaa näitä pelejä, Vuorinen kommentoi.

IFK on hallitseva Suomen mestari. Sen vahvuudet ovat viime vuosina tulleet hyvin selväksi VPS:n valmennusjohdolle.

– Heillä on oma tapa pelata. Heidän pelinsä perustuu hyvään aluepuolustamiseen, jossa linjat liikkuvat tiiviisti ja yhtenäisesti, kun he puolustavat matalalta. He pystyvät prässäämään korkeammaltakin, jolloin heidän keskikenttäpelaajiaan irtoaa prässäämään puolustajia. Tiukka peli tulee taas, Vuorinen sanailee.

IFK antoi myös myrskyvaroituksen edellisessä ottelussaan kaatamalla FC Interin peräti maalein 5-0. Eurokiireet eivät maarianhaminalaisia vielä paina, sillä joukkue aloittaa Mestarien liigan karsinnat vasta toiselta karsintakierrokselta puolentoista viikon päästä.


VPS-IFK Mariehamn Elisa Stadionilla sunnuntaina 2.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut
Lisää uutisia