AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 2.7.2017

Strandvall: "Hampaankolossa on IFK:ta vastaan"

Strandvall: "Hampaankolossa on IFK:ta vastaan"

"Seba" lähestyy taas täyttä pelikuntoa. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS saa sunnuntaina vieraakseen IFK Mariehamnin, joka on viime kausina ollut vaasalaisille hankala vastustaja.

Vastakkain on kaksi kärkipään joukkuetta ja samalla kaksi hyvin erilaista pelityyliä.

– Itse en haluaisi pelata IFK:n kaltaista pelisysteemiä, mutta kaikki kunnia heille, sillä se on viime vuosina toiminut heillä hyvin. He ovat hallitseva mestari ja heidän joukkuepelinsä on saumatonta. He puolustavat koko joukkueena nöyrästi.

- Sinänsä sitä voi verrata pitkälti meihin, että meilläkin kokonaisuus ja joukkuepeli toimii ja nojaamme niihin, vaikka meidän pelityylimme onkin aivan erilainen kuin Mariehamnilla, kommentoi vieraitakin aikanaan edustanut Vepsun keskikenttämies Sebastian Strandvall.

Strandvallin mukaan nyt on aika kääntää kelkka voittojen suhteen Mariehamnia vastaan. Viimeisestä seitsemästä pelistä saarelaisia vastaan VPS on voittanut vain yhden, kolmesti on pelattu tasan ja kolmesti IFK on voittanut.

– Ottaa vieläkin päähän se viime kauden kotipeli heitä vastaan. Täällä isolla, märällä tekonurmella meillä pitäisi olla avaimet heidän puolustuksensa murtamiseen. Se sytyttää eri tavalla, kun on hampaankolossa siitä, ettemme ole viime aikoina saaneet heiltä voitettua kolmea pistettä, Strandvall painottaa.

Strandvallin oma pelikunto on pikkuhiljaa paremmalla tolalla.

– Oli hyvä askel olla penkillä torstaina. Olisin ollut valmis hyppäämään sisään, jos joukkue olisi tarvinnut, mutta niin ei tällä kertaa ollut, vaan joukkue hoiti hyvin. Katsotaan milloin minuutteja tulee.

- En varmasti ole 90 minuutin kunnossa, mutta toivon, että vastuu alkaa lisääntyä ja että polvi kestäisi rasituksen myös peleissä, eikä tulisi enempää takapakkia. Parempaan suuntaan mennään koko ajan, Strandvall avasi tilannettaan.


VPS-IFK Mariehamn Elisa Stadionilla sunnuntaina 2.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia