AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.26 // 28.6.2017

​SJK hakee vielä parempia muistoja Islannista

​SJK hakee vielä parempia muistoja Islannista

Johannes Laaksonen hakee nyt parempaa tulosta Islannista. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK matkasi tiistaina Islantiin ja kohti Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen avausosaottelua KR:aa vastaan.

SJK:lle matka Islantiin ei ole ensimmäinen, sillä SJK kohtasi jo kaudella 2015 Eurooppa-liigan karsinnassa islantilaisen FH Hafnarfjördurin. Mukana nykyisessä joukkueessa on edelleen useita pelaajia, jotka olivat mukana tuolloin Islannissa.

- Hyvät muistot jäivät Islannista, vaikka tappio tulikin ja karsiuduttiin. Maasta muistan sen verran että se on todella kaunis ja puhdas maa. Hurja futisbuumi oli siellä silloin suurimmillaan, tietenkin Islannin maajoukkueen menestyksen myötä. Paljon oli rakennettu futiskenttiä ja halleja sekä rakenteilla lisää.

- Hafnarföjrdurin kotistadion oli positiivinen yllätys. Hyväkuntoinen luonnonnurmi ja erittäin moderni kokonaisuus. Samassa yhteydessä myös yleisurheiluhalli. Vastustaja pelasi tiiviisti ja kurinalaisesti islantilaiseen tapaan ja panosti vastahyökkäyksiin. Tätä voisi odotella myös torstain pelistä, sanoo SJK:n keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen edellistä vierailua.

Pitkälti samanlaisia muistoja parin vuoden takaa on myös laitapuolustaja Timo Tahvanaisella.

- Melko kaksijakoiset tunnelmat jäi viime Islannin reissusta. Maana kaunis ja todellakin kokemisen arvoinen, mutta tappio ja karsiutuminen jatkosta jättivät matkasta karvaan maun. Pelistä muistuu mieleen, että vaikka stadion ei ollut kovinkaan täynnä, katsojat olivat äänekkäitä ja todella monella oli kotijoukkueen fanipaita päällä. Islannin orastava futisbuumi näkyi jo siis silloin. Lisäksi mieleen tulee matkan aikana nähdyt useat seurojen omat harjoitushalli - ja stadionkokonaisuudet, kuvailee Tahvanainen.

- Tulevasta pelistä odotan, että vastustaja on samantyylinen, perinteistä brittifutista pelaava joukkue kuin aikaisemman reissun islantilainen vastustajamme. Mielenkiintoista pelata tällä kertaa ensimmäinen osaottelu Islannissa ja nähdä kuinka voimakkaasti vastustaja lähtee kotiottelussaan panostamaan hyökkäämiseen ja maalintekoon, Tahvanainen pohtii lopuksi.

Ottelu Reykjavikissa alkaa torstaina kello 22.15 Suomen aikaa.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia