AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 6.6.2017

Pikkuhuuhkajat avaa Ukrainan turnauksen tiistaina

Pikkuhuuhkajat avaa Ukrainan turnauksen tiistaina

Aapo Mäenpää on ensi kertaa Pikkuhuuhkajien mukana. (Kuva: Juha Tamminen)

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue matkasi maanantaina Ukrainaan osallistuakseen neljän maan Lobanovski Memorial -turnaukseen.

Pikkuhuuhkajat harjoitteli maanantaina kertaalleen Helsingissä ennen matkaa. Ottelu Sloveniaa vastaan on ohjelmassa heti tiistaina. Toisessa kamppailussa joukkue kohtaa torstaina Ukrainan tai Montenegron.

- Leo Väisäsellä ja Joonas Vahteralla on vielä pientä vammaa, joten he eivät todennäköisesti pelaa tiistaina. Muuten kaikki ovat kunnossa, päävalmentaja Tommi Kautonen vahvisti.

Pikkuhuuhkajat avaa uudet EM-karsinnat syyskuussa kotiottelulla Färsaaria vastaan. Lohkon muut joukkueet ovat Puola, Tanska, Georgia ja Liettua.

- Tämän viikon tärkeimpiä tavoitteita on saada mahdollisimman paljon tietoa siitä, miten pelaajamme pärjäävät kansainvälisissä peleissä. Vastustajat tulevat olemaan hieman erilaisia kuin mitä varsinkin kotimaassa pelaavat pelaajamme ovat tottuneet kohtaamaan.

Kautonen joutui tekemään ennen matkaa neljä muutosta alkuperäiseen ryhmäänsä. Mukaan lähtevä kokoonpano on nuori, mutta oikein mielenkiintoinen.

- Vuonna 1998 syntyneiden nuorisomaajoukkueprojekti päättyi valitettavasti maaliskuussa EM-jatkokarsintoihin. Sieltä on nostettu parhaat pelaajat meidän mukaan. Kaan Kairinen, Aapo Mäenpää ja Juhani Pikkarainen ovat muun muassa nyt ensimmäistä kertaa mukanamme.

"Auge" korostaa, että uudet pelaajat eivät ole kuitenkaan minkään suuren ja tuntemattoman edessä.

- He ovat kokeneita poikamaajoukkuepelaajia ja polku kohti Huuhkajia on pyritty tekemään mahdollisimman johdonmukaiseksi ja systemaattiseksi. Taso on pykälän tai kaksi kovempi, mutta mitään täysin uutta heille tuskin tulee eteen.

Lisää uutisia