AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.20 // 17.5.2017

Axel Storbacka jatkaa SJK:n taustatiimissä kauden loppuun

Axel Storbacka jatkaa SJK:n taustatiimissä kauden loppuun

SJK on tehnyt kauden loppuun asti kestävän sopimuksen jalkapallon data-analyysiä tekevän Axel Storbackan kanssa.

Maailman huippuseuroissakin käytössä olevan Expected Goals -systeemiin pohjautuvan, oman datapankin ja pelin analysointiohjelman luonut Axel Storbacka työskentelee kotikaupungistaan Helsingistä käsin. Hän analysoi otteluita videoiden sekä muun datan avulla.

Kakkosvalmentajaksi kaavaillun Rodrigo Hernandon koeaikaa ei yhteisellä päätöksellä jatkettu ja espanjalaisvalmentaja matkusti kotiinsa tiistaina.

Tiistai-iltana koettiin myös pientä dramatiikkaa, kun SJK:n puolustaja Jarkko Hurme joutui autokolariin Seinäjoen keskustan alueella. Punaisissa liikennevaloissa pysähdyksissä ollut Hurme joutui kovalla vauhdilla risteykseen toisesta suunnasta tulleen auton kolaroimaksi. Tilanteesta selvittiin ilman henkilövahinkoja, mutta auto romuttui käyttökelvottomaksi. Koko alkukauden missannut Hurme on jo mukana normaalissa pallotreenissä ja saattaa olla mukana perjantain RoPS-ottelussa.

Viime perjantaina SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu pelasi uransa sadannen Veikkausliigaottelun. Aksalusta tuli samalla ensimmäinen pelaaja, joka on pelannut 100 liigaottelua SJK-paidassa. Aksalun sadasta Veikkausliigaottelusta peräti 44 on nollapelejä, mikä lisää entisestään miehen saavutusta. Aksalu palkitaan saavutuksestaan perjantain ottelun alkuseremonioissa.


SJK-RoPS OmaSP Stadionilla perjantaina 19.5. kello 20. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia