FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.18 // 4.5.2017

SJK vahvistaa valmennusryhmäänsä

SJK vahvistaa valmennusryhmäänsä

Kuva: Juha Tamminen

SJK hakee Sixten Boströmin johtamaan valmennusryhmään uusia vahvistuksia ja mukaan on liittynyt kaksi uutta jäsentä.

Uudet jäsenet ovat jalkapallon data-analyytikko Axel Storbacka ja espanjalainen jalkapallovalmentaja Rodrigo Hernando Gonzaléz. Molemmat ovat toistaiseksi koeajalla ja lopullinen päätös jatkosta tehdään myöhemmin.

Rodrigo Hernando on 35-vuotias espanjalainen jalkapallovalmentaja, jolla on usean vuoden kokemus juniorivalmennuksesta Espanjassa Malagán organisaatiossa sekä Dubain Spanish Soccer Schoolista. Aikuisten puolella hän on valmentanut Mongolian pääsarjassa ja kakkosvalmentajana Portugalin pääsarjassa pelaavassa Estorilin joukkueessa. Hänellä on UEFA-Pro -lisenssi sekä yliopistotason tutkinto urheiluvalmennuksesta.

Helsingistä lähtöisin oleva Axel Storbacka on koonnut oman tietokantansa Veikkausliigan ja SJK:n pelitapahtumista ja niihin vaikuttavista seikoista. Näihin tietoihin perustuen hän on kehittänyt Expected Goals -mallin, joka on todennäköisesti Suomessa ainoa laatuaan. Jalkapallon data-analyysia käytetään apuna taktisella tasolla, pelaajien suoritusten mittauksissa sekä rekrytoinnissa. Maailmalla vastaavaa mallia käyttää useat huippuseurat.


FC Lahti-SJK Lahden stadionilla lauantaina 6.5. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.vko.03 // 23.1.2020
vko.03 // 23.1.2020
Lisää uutisia