AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 12.5.2017

FC Lahden ”teräsmiehen” hurjat tilastot keräävät kunnioitusta

FC Lahden ”teräsmiehen” hurjat tilastot keräävät kunnioitusta

Tuttu näky Veikkausliigakentiltä - Mikko Hauhia taistelemassa pallosta FC Lahden paidassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden 32-vuotias Mikko Hauhia on pelannut 113 täyttä Veikkausliigaottelua putkeen. Saldo on huikea ja kerää kunnioitusta myös vastustajien leireissä.

Tänä keväänä lahtelaisten kapteenilla Mikko Hauhialla alkoi seitsemäs perättäinen kausi FC Lahden pelipaidassa. Näiden seitsemän kauden aikana Hauhia on ollut sivussa kahdesta sarjaottelusta keräten kaikista muista uskomattomasti täydet peliminuutit.

Lähes tarkalleen viisi vuotta sitten Hauhia istui kuumeisena penkillä vierasottelun Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Elokuussa 2013 Hauhia kärsi kotiottelussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan varoitustilin täyttymisestä napsahtanutta automaattista pelikieltoa. Perjantaina lienee luvassa Hauhian 114. perättäinen 90-minuuttinen Veikkausliigassa.

Saavutus hymyilyttää jopa Hauhian entistä päävalmentaja Juha Malista.

- Mikko on kaikilta elämäntavoiltaan, fysiikaltaan ja taustoiltaan sellainen pelaaja, että olisi hyvin hankala keksiä sellaista syytä, miksi hän koskaan ikinä enää loukkaantuisi tai sairastuisi, nykyinen RoPS-luotsi naurahtaa.


RoPS-FC Lahti Rovaniemen keskuskentällä perjantaina 12.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia