FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 11.5.2017

Ennakko: RoPS-FC Lahti

Ennakko: RoPS-FC Lahti

Rovaniemen Palloseura pelaa kauden kolmannen kotiottelunsa huomenna perjantaina 12. toukokuuta. Vieraaksi Napapiirille saapuu FC Lahti. Ottelu alkaa kello 18.30.

FC Lahti on viiden pelatun kierroksen jälkeen toistaiseksi Veikkausliigan ainoa joukkue ilman tappioita. Samalla "Mustat Kuhnurit" ovat myös sarjan vähiten maaleja päästänyt joukkue. Edellisellä kierroksella kotonaan SJK:n 1-0 voittanut FC Lahti on sarjassa tällä hetkellä kolmantena. RoPS:n päävalmentaja Juha Malisen mukaan lahtelaisten alkukauden lento ei ole sattumaa.

- Heidän pelistään ja joukkueestaan näkee, kuinka Toni Korkeakunnas on saanut tehdä Lahdessa pitkäjänteistä työtä omalla valitsemallaan linjalla, Malinen arvioi.

- Lahden joukkueesta paistaa rutiini. Tietyt asiat toistuvat heillä ottelusta toiseen, mutta ne asiat tulevat pelaajilta hyvin luontevasti. Samaan aikaan kun meidän projekti on vasta alkuvaiheessa, on Lahdessa suurin osa joukkueesta ollut yhdessä jo toista vuotta.

RoPS puolestaan kärsi edellisellä liigakierroksella niukan 0-1-vierastappion Helsingin IFK:ta vastaan. RoPS kuitenkin päätti hiukan nihkeästi alkaneen ottelun nousujohdanteisesti. Loppuminuuttien tasoitusosumakin vieri hiuksen hienosti takatolpalta ohi. Samaa ilmettä on jatkettu myös viikon harjoituksissa.

- Ilmapiiri on ollut hyvin rohkaiseva. Itsellä oululaisena tulee näiden veijareiden kanssa monesti mieleen vanha Suomi-Filmin klassikko Pojat.

- Meillä on käynnissä tietynlainen nuorisoprojekti, jossa meidän kokeneemmat pelaajat joutuvat pakostakin vetämään vähän vaativampaa roolia. Mutta samalla näiden nuorten kehitystä on mahtava seurata päivittäin, harjoituksesta toiseen. Se intohimo, mikä varmasti saadaan esille myös huomisessa pelissä, tulee tuottamaan lyhyessä ja pidemmässäkin mittakaavassa Rovaniemelle vielä oikein hyviä asioita.

Mustien Kuhnureiden startti kauteen on siis ollut erinomainen. Viime kierroksen voitto SJK:sta ei kuitenkaan tullut kauniilla pelillä haastavien olosuhteiden vuoksi. Joukkue matkustaa nyt hyvillä mielin Rovaniemelle, jossa alustana toimii tuttu keinonurmi.

- Olemme harjoitelleet "tekiksellä" ja menemme sellaiselle pelaamaan. Siinä mielessä valmistautuminen on ollut helpompaa kuin kotiotteluun. Voimme palata takaisin normaalimpaan pelisuunnitelmaan, päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo.

RoPS on ollut Lahdelle erittäin paha vastustaja viime vuodet. Seitsemästä edellisestä kohtaamisesta sinipaidat ovat voittaneet peräti viisi.

- Malisen RoPS on ollut vaikea viime vuodet. He taistelevat kovaa ja prässäävät aggressiivisesti. Heitä vastaan on vaikeaa pysyä pelisuunnitelmassa.

Tälläkin kertaa haaste on vaikea.

- RoPS tulee otteluun tappio allaan. Ei tarvitse olla profeetta tietääkseen, että sieltä tulee vastaan erittäin motivoitunut joukkue. Mitään emme tule saamaan ilmaiseksi, "Toke" tietää.

FC Lahti pääsee otteluun hyvässä terveystilanteessa, sillä ainoastaan Igor Jovanovic, Masa Malen ja pitkäaikaisloukkaantunut Pavel Osipov ovat sivussa.


RoPS-FC Lahti Rovaniemen keskuskentällä perjantaina 12.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut
Lisää uutisia