AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 11.5.2017

Ennakko: FC Inter-VPS

Ennakko: FC Inter-VPS

FC Inter pelaa perjantaina Veikkausliigaa pienen tauon jälkeen kotikentällään Veritas Stadionilla. Kello 18.30 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu Vaasan Palloseura.

Vierasjoukkue VPS aloitti kauden hapuillen häviten kaksi ensimmäistä otteluaan reilusti. Sen jälkeen joukkue on piristynyt ja pelannut neljä edellistä ottelua ilman tappiota. Kovimman päänahan vaasalaiset saavuttivat edellisessä ottelussaan voittamalla HJK:n kotonaan 2-1.

Jos VPS on ollut hyvässä vireessä, niin samaa voi sanoa myös Interistä. Joukkue palasi takaisin voittokantaan edellisessä ottelussaan Jyväskylässä. Tuo ottelu oli kolmas peräkkäinen, missä joukkue onnistui nousemaan pisteille oltuaan tappioasemassa.

- Emme ole tehneet asioita meille itselle helpoksi. Joukkue on näyttänyt kuitenkin luonnetta, kun se on pystynyt nousemaan tappioasemasta tasoihin tai voittoon, kuten teimme JJK-ottelussa, päävalmentaja Shefki Kuqi kehuu.

Inter ja VPS kohtasivat toisensa maaliskuussa Suomen Cupin ottelussa, minkä Inter vei nimiinsä 2-0. Tuo ottelu oli tasainen, kunnes Inter iski voittoon vaadittavat maalit. Tiukkaa vääntöä Kuqi odottaa myös huomenna.

- VPS on näyttänyt vaarallisuutensa. Voitto HJK:sta kertoo heistä paljon. Tiukka peli on varmasti tulossa ja meidän pitää onnistua hyvin, jos haluamme pelistä hyvän tuloksen, luotsi kommentoi.

Vammojen takia VPS-ottelusta on sivussa vain Kevin Mombilo. Kalle Kauppi ja Arttu Hoskonen harjoittelevat jo täysipainoisesti, mutta kentällä heitä tuskin vielä nähdään.

Vepsun pääkäskijä Petri Vuorinen odottaa Interin kohtaamista.

- Tulossa on kova peli. Sellaisia me haluamme pelata ja varmasti pelaajatkin odottavat jo innokkaana huomista, Vuorinen sanaili.

Interin viime kausi oli synkkä, kun sarjapaikka säilyi vasta karsintojen kautta. Tämä kausi on alkanut kuitenkin aivan eri tavalla.

- Vastassa on hyvä, kokenut joukkue, joka on aloittanut Veikkausliigan hyvin. Se on iso haaste meille ja haluamme mennä pelaamaan omilla vahvuuksillamme ja löytää heidän pelistään jotain, millä haavoittaa heitä. Siinä varmasti ovat ne avaimet, joita olemme käyneet viikon aikana läpikin.

VPS:n puolella pelaajatilanne on sama kuin tähän mennessä. Mitään muutoksia kokoonpanoon ei ole HJK-pelistä näillä näkymin tulossa. Avauskokoonpanoa Raidan luotsi ei tuttuun tapaansa vielä paljastanut.

- Meininki joukkueessa on erittäin hyvä, mutta pelaajia ei ole sen enempää kuin viime matsissa. Teemme valmistautumisessa kaikkemme, että jokainen pelaaja on hyvässä tikissä huomenna, Vuorinen sanoi.

FC Inter on sarjassa neljäntenä ja VPS viidentenä. Molemmat ovat keränneet kahdeksan pistettä sarakkeeseensa, mutta Interillä pelejä on yksi vähemmän. Lisäksi turkulaisilla on parempi maaliero.


FC Inter-VPS Veritas Stadionilla perjantaina 12.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia