AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 5.5.2017

Ennakko: Ilves-IFK Mariehamn

Ennakko: Ilves-IFK Mariehamn

Ilves ja IFK Mariehamn ottavat mittaa toisistaan lauantaina Tampereen Ratinan stadionilla.

Ilves ja IFK Mariehamn ottavat toisistaan mittaa lauantaina Ratinan stadionilla Tampereella.

Saaristomeren takaa Tampereella saapuu hallitseva Suomen mestari IFK Mariehamn, joka haluaa palkintokaappiin täytettä tänäkin vuonna. Toistaiseksi Ahvenanmaan ylpeys seilaa tappiottomana Veikkausliigassa.

Yhden voiton ja kolmen tasapelin jälkeen IFK:lla on kasassa kuusi pistettä sekä kolmas sija sarjataulukossa. Vappuaattona valkopaidat päätyivät 1-1-tulokseen VPS:n isäntänä.

Ilveksen peli on toistaiseksi yskähdellyt kotona, mutta molemmista vieraspeinsä se voitti. Viimeisimpänä kaatui KuPS 1-0 Lauri Ala-Myllymäen maalilla. Kaksi täyttä pottia, tasuri ja tappio oikeuttavat seitsemään sarjapisteeseen. Ilves onkin yhden pisteen saarelaisia edellä majaillen sarjataulukossa kakkosena heti HJK:n perässä.

IFK Mariehamn oli viime kaudella vakuuttava tekemisessään ja ansaitsi Veikkausliigan voittonsa. Ilves on oppinut kantapään kautta lauantaisen vastustajansa vaarallisuuden. Päävalmentaja Jarkko Wiss kertoi tunnelmia viimeisten peliä edeltävien harjoitusten jälkeen.

– Viime vuonna IFK:n menestys perustui kuuden puolustavan ja neljän hyökkäävän pelaajan hyvään koostumukseen loistavan maalivahdin etupuolella. Tehokas hyökkäyskaksikko ja koko sarjan paras topparipari olivat mestaruuden takuumiehiä. Pelasimme heitä vastaan hyvin ja jopa hallitsimme peliä, mutta joka kerta jäi ns. luu käteen, Wiss kertaa.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat edelleen Antti Koskinen, Teemu Penninkangas, Tariq Kazi ja Jude Nworuh. Loukkaantuneiden nelikosta Koskinen on lähimpänä pelikuntoa, mutta ainakin IFK-peli menee häneltäkin vielä katsomon puolella.

– Kokoonpanoon tulee vielä viime hetkien viilausta. Tämä on vähän sellaista leikkaa ja liimaa -työskentelyä. Osalla on pientä vaivaa, mutta kokonaisuudessaan olemme harjoitelleet terävästi, joten luottoa löytyy, Wiss sanoo.

IFK Mariehamin pelaajatilanne näyttää melkoisen hyvältä. Alkukauden sivussa ollut Albin Granlund on palannut harjoituksiin, mutta on vielä lauantaina kuitenkin sivussa. Aleksei Kangaskolkks sen sijaan on toipunut pelikuntoon.


Ilves-IFK Mariehamn Ratinan stadionilla lauantaina 6.5. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, Ålands Radio
Lisää uutisia