AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 10.4.2017

​KuPS:n Niskasen tähtäin korkealla – "tavoitteena mitali"

​KuPS:n Niskasen tähtäin korkealla – "tavoitteena mitali"

Ilmari Niskasella on kovat tavoitteet. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:ssa pelaava Kiuruveden Palloilijoiden kasvatti Ilmari Niskanen on tiedetty jalkapallon huippulahjakkuudeksi lähes kouluikään saapumisestaan lähtien.

Kaikki ei kuitenkaan ole mennyt toivotusti. Nopea laitahyökkääjä kärsi ensin selkävaivoista ja joutui sen jälkeen aivoleikkaukseen. Odotettu läpimurto huipulle on siirtynyt, mutta väläyksiä 19-vuotiaan pallotaiturin kyvyistä on nähty.

– Nyt tilanne on aivan uusi, kun olen saanut harjoitella koko talvikauden ehjänä. Kolme edellistä kauteen valmistautumista menivät täysin pieleen vaivojen takia, Niskanen toteaa.

Talvikausi on kasvattanut Niskasen itseluottamusta.

– Tavoitteena on tehdä lopullinen läpimurto henkilökohtaisesti ja saavuttaa joukkueen kanssa mitali. Kolmen parhaan ulkopuolelle jääminen olisi pettymys, Niskanen sanoo.

Niskanen näkee KuPSin nykyisessä joukkueessa paljon erinomaisia asioita.

– Meillä on sähäköitä pelaajia hyökkäyssuuntaan. Pystymme nousemaan vauhdilla sekä laidoilta että keskeltä. Lisäksi taitotasomme riittää mainiosti pallon hallintaan.

– Pyrimme rakentamaan peliä alhaalta, mutta pitkä pallokaan ei ole kielletty ratkaisu. Riskejä pitää välttää. Tykkään siitä, että ydinryhmä on ajettu hyvin sisään ja kilpailutilanne pelipaikoista joukkueessa on kova. Valmennusryhmämme Jani Honkavaaran johdolla on hyvin toisiaan täydentävä. Pelitapamme on iskostunut joukkueeseen, Niskanen kehuu.

– Valmennusjohdolla on hieno demokraattinen lähestymistapa, jossa pelaajien näkemykset huomioidaan, KiuPan kasvatti lisää.

Kovan polun nuorena jalkapalloilijana kulkenut Niskanen tietää myös mitä on luvassa henkilökohtaisesti jatkossa.

– Pienestä pitäen olen haaveillut jalkapalloammattilaisuudesta ja iän mukana minulle on kasvanut tieto, että se toteutuu. Olen tehnyt ammattilaisuuden eteen paljon töitä. Tavoitteeni ovat vielä paljon korkeammalla kuin Suomessa.

Niskasella on vielä ensi kaudenkin kattava sopimus KuPSin kanssa. Lähtö ulkomaille saattaa kuitenkin toteutua ennen pestin umpeutumista. Laituria kyseltiin hanakasti Saksaan jo ennen aivoleikkauksen vaatinutta vaivaa.

– Jotain pientä on vireillä, mutta tällä hetkellä ei ole neuvotteluja käynnissä mihinkään suuntaan.

Niskanen nimeää HJK:n Veikkausliigan suurimmaksi suosikiksi, mutta hän luottaa KuPSin kykyihin kauden avausottelussa helsinkiläisiä vastaan.

– Kairataan siitä voitto, niin on hyvä jatkaa kautta, Niskanen sanoo.


HJK - KuPS Telia 5G-Areenalla maanantaina 10.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Savon Sanomat
Lisää uutisia