FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.14 // 6.4.2017

Bardanca päässyt hyvin sisään - "SJK on iso perhe"

Bardanca päässyt hyvin sisään - "SJK on iso perhe"

Diego Bardanca vakuutti heti Veikkausliigadebyytissään.

SJK:n uusi espanjalaispuolustaja Diego Bardanca on pelaaja joka osaa ottaa ja antaa vähän kovempiakin kolhuja.

Keskiviikkona FC Lahtea vastaan Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Bardanca on ollut SJK:n mukana nyt kuukauden ja kuva joukkueesta ja suomalaisesta jalkapallosta on muodostunut jo varsin hyväksi. SJK:ssa mies kertoo viihtyneensä erinomaisesti.

- SJK on iso perhe ja ihmiset täällä ovat erittäin kohteliaita sekä rehellisiä ja täällä on semmoinen tehokkuuden kulttuuri. Täällä on mukava olla ja olen oikein onnellinen, sillä koen samaistuvani näihin arvoihin. Joka päivä opin lisää, pääsen paremmin sisälle joukkueeseen ja pelityyliin. Me haluamme kaikki joukkueena kehittyä joka päivä.

- Englannin kielenikin paranee päivä päivältä enemmän, joten pystyn kommunikoimaan paremmin kentällä ja sen ulkopuolella. Teen kovasti töitä sen eteen, että kielimuuri murtuu, kertoo Diego Bardanca.

Yllätyskin – positiivinen sellainen – on tullut vastaan kentällä.

- Tiesin etukäteen, että suomalainen jalkapallo on varsin fyysistä ja erittäin nopeaa. Mutta minulle on ollut suuri yllätys, että suurin osa joukkueista haluaa pitää palloa ja syötellä lyhyitä kombinaatioita. Minä rakastan sitä. Mielestäni meidän peli pyrkii olemaan erittäin viihdyttävää ja haluamme hallita palloa, Bardanca jatkaa.

Keskiviikkona Bardanca valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi ja lauantaina on edessä kuuma paikalliskamppailu.

- Oli minulle suuri kunnia tulla vallituksi ottelun parhaaksi pelaajaksi keskiviikkona. Sillä meillä on hieno joukkue täynnä erittäin hyviä pelaajia. Silti olisin mieluummin ottanut pelistä täydet pisteet. Ainoastaan voittaminen voi tuoda täyden tyydytyksen. Olen semmoinen, että ajattelen mieluummin aina ensin joukkuetta kuin itseäni, Bardanca sanoo.

VPS-ottelun merkityksen espanjalainen pystyy ainakin aavistamaan hyvin.

- Espanjassa pelasin myös useita otteluita, joissa oli vastakkain kaksi suurta vihollista. Tiedän, miten tärkeitä nämä ottelut ovat faneille ja kannattajille, joten se ei ole pelkästään peli muiden joukossa. Me teemme kaikkemme, että voittaisimme ottelun ja toisimme iloa meidän uskollisille kannattajillemme, lupaa Bardanca.


VPS - SJK Elisa Stadionilla lauantaina 8.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia