AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 10.3.2017

Uudet SK- ja OK-peluutuskilpailut kaudelle 2017

Uudet SK- ja OK-peluutuskilpailut kaudelle 2017

HIFK vei Fair Play -kilpailun kaudella 2016. (Kuva: Juha Tamminen)

Palloliiton liittohallitus kokoontui perjantaina 10.3. Vantaalla.

Kilpailuasioissa liittohallitus käsitteli esitystä Veikkausliigan Fair Play –kilpailusta 2017 sekä esitystä uusista SK- ja OK-peluutuskilpailusta.

Liittohallitus hyväksyi esityksen Fair Play –kilpailun pisteytyksen uudistuksesta sekä rahapalkinnoista, joita kaudella 2017 jaetaan kilpailun voittajalle 3000 euroa ja kakkoselle 2000 euroa. Arvioinnissa jaetaan edelleen pisteitä positiivisista teoista, mutta lisättiin vakavissa rikkeissä miinuspisteiden painoarvoa.

Liittohallitus hyväksyi myös uusien SK- ja OK-peluutuskilpailujen säännöt palkintoineen. Suomessa kasvatetulla eli SK-pelaajalla tarkoitetaan ikävuosina 12-21 vähintään kolmen vuoden ajan suomalaiseen seuraan rekisteröitynä ollutta pelaajaan. Uutena käsitteenä Oma kasvatti eli OK-pelaaja tarkoittaa puolestaan pelaajaa, joka samassa ikähaarukassa on kolmen vuoden ajan ollut rekisteröitynä samaan seuraan, jota nyt edustaa Veikkausliigassa tai Miesten Ykkösessä.

SK- ja OK-peluutuskilpailu jakautuu kolmeen Veikkausliigaa koskevaan osioon. Ensimmäisessä lasketaan yhteen SK-pelaajien kauden 2017 aikana yhteensä pelatut minuutit, toisessa OK-pelaajien kauden 2017 aikana yhteensä pelatut minuutit ja kolmannessa suurin parannus OK-pelaajien minuuteissa verrattuna edelliskauteen. Jokaisen osion voittajaseura saa 10 000 euron palkinnon. Neljäntenä osiona on Miesten Ykkösen vastaava kilpailu SK-pelaajien peliminuuttien osalta. Tämän kilpailun voittaja saa 5000 euron palkinnon.

- Jo viime kaudelle päätettiin jakaa seuroilta sakkoina kerätyt rahat takaisin seurojen käyttöön ja nyt haluamme vain muuttaa kohdentamista suuntaan, joka entistä vahvemmin ohjaa seuroja kohti suomalaisen jalkapallon strategisia tavoitteita.

- Kun uudistusta suunniteltiin, otettiin vahvasti huomioon myös Veikkausliigaseurojen ajatukset ja Veikkausliigan tavoitteet omavaraisuuden kasvattamisesta pelaajien suhteen, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande korostaa.

Lähde: Palloliiton tiedote
Lisää uutisia