AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 28.2.2017

PS Kemi tarvitsee cupissa voiton RoPS:sta

PS Kemi tarvitsee cupissa voiton RoPS:sta

Kuva: Juha Tamminen

PS Kemi matkustaa keskiviikkona Kajaaniin, jossa hieman poikkeuksellisesti pelataan Lapin paikallisottelu ja samalla Suomen Cupin lohkovaiheen viimeinen ottelu Rovaniemen Palloseuraa vastaan.

Vierasjoukkueen osalta peli on selvä. Jatkopaikka irtoaa ainoastaan voitolla, tasapeli tai tappio päättävät kemiläisten cup-taipaleen tältä kaudelta. Joukkue sai lauantaina maalihanat toden teolla auki, kun HauPa kaatui 6-1-lukemin.

RoPS on ennen keskiviikon ottelua huilannut tosipeleistä reilun viikon. Edellinen kamppailu päättyi karvaaseen tappioon KPV:lle maalein 2-4. Eilen RoPS uutisoi avainpelaajansa Robert Taylorin olevan sivussa pelikentiltä joitain viikkoja leikatun umpilisäkkeen vuoksi.

Lohkovaiheessa RoPS:lla on PS Kemin tavoin tappio KPV:lle ja voitot AC Oulusta ja Haukiputaan Pallosta. OPS:n he sen sijaan onnistuivat kukistamaan, toisin kuin PS Kemi. Ensimmäiseen Lapin derbyyn lähdetään siis tasaisista asetelmista, joskin RoPS:n voinee nostaa lohkon taulukkoa myötäillen pieneksi ennakkosuosikiksi.

PS Kemin tuoreimpien hankintojen Abdoulie Mansallyn, Aubrey Davidin ja Edwin Salazarin pelaamisesta ei ole varmuutta. Omar Jama palannee kokoonpanoon oltuaan viime viikon maajoukkueleirillä.

Ottelu alkaa Kajaanin Pallohallissa kello 18.

Lisää uutisia