AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 24.2.2017

SJK kaatoi Hakan maalein 2-0

SJK kaatoi Hakan maalein 2-0

Mihkel Aksalun peli sai ikävän päätöksen. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK otti 2-0-voiton perjantaina pelatussa harjoitusottelussa FC Hakasta. Maalit iskivät Aristote Mboma ja testimies Denis Kramar.

Vaikka ottelu pelattiin iltapäivästä, oli Wallsport Areenalle kerääntynyt hyvin yleisöä ja paljoa enempää ei halliin olisi enää mahtunutkaan. SJK:lla oli uusi päävalmentaja ja neljä testimiestä, joten yleisön kiinnostukseen oli selkeä syy. Kovin suuria muutoksia ei uusi päävalmentaja ollut vielä ehtinyt peliin tuoda, mutta ainakin hyökkäyspäässä pyrittiin hieman suoraviivaisemmin ratkaisuihin kuin aiemmin ja laitoja pyrittiin käyttämään enemmän hyödyksi. Testipelaajista parhaiten esiin nousi maalintehnyt Kramar, mutta kovin suureen testiin ei puolustajat tänään pelissä joutuneet.

Ensimmäinen puoliaika sujui odotetusti SJK:n hallinnassa. Kolmannella minuutilla Richard Dorman syötti hyvin boksiin Timo Tahvanaiselle, jonka keskitykseen Aristote Mboma ei aivan ylettynyt. Hetkeä myöhemmin Billy Ions ja Johannes Laaksonen kokeilivat kaukolaukaustensa tehokkuutta. Ionsin laukauksen Hakan maalivahti torjui ja Laaksonen veto kimposi kulmapotkuksi.

24. minuutilla Onni Valakari nousi hyvin oikealta ja syötti takaviistoon Billy Ionsille. Ionsin laukaus torjuttiin ja paluupalloon pääsi ensimmäisenä Timo Tahvanainen, jonka volleylaukaus kuitenkin epäonnistui hieman ja Hakan maalivahdilla oli helppo työ torjua.

SJK joutui suorittamaan ensimmäisen pelaajavaihdon jo puolen tunnin kohdalla. Billy Ions sai pallosta kovan iskun päähänsä ja tuli vaihtoon. Hänen tilalleen tuli Jesse Sarajärvi.

Johannes Laaksonen väläytteli enemmänkin kovia laukauksiaan, mutta maalien muodossa tulosta ei tullut. Syöttöpiste kuitenkin napsahti tilille, kun Laaksonen voitti keskialueella pääpallon Aristote Mbomalle, joka kirjaimellisesti rynnisti läpiajoon ja vei SJK:n johtoon, vaikka pallo vähän karkailikin.

Matti Klinga nousi hieman ennen tauko oikealta laidalta ja syötti takaviistoon Onni Valakarille, jonka vedon Hakan puolustus kuitenkin pystyi blokkaamaan.

Ensimmäisellä puoliajalla SJK:n maalia vartioi Sergio Serret, jolla ei juuri torjuntatöitä ollut. Toisen puoliajan pelasi Mihkel Aksalu.

Toisen puoliajan alussa Ivan Fustar syötti hyvin laitaan Richard Dormanille, joka keskitti maalille Jesse Sarajärvelle, jonka jatko meni hieman ohi maalin.

Viitisen minuuttia myöhemmin Timo Tahvanaisen pitkä syöttö tavoitti Onni Valakarin, joka ei pystynyt ohittamaan hyvin pelannutta Hakan maalivahtia.

Vaihdosta kentälle tullut Kalle Multanen toi Hakan hyökkäyspelaamiseen rutkasti lisää vaarallisuutta. Multanen pääsi pariinkin otteeseen vastakkain Mihkel Aksalun kanssa, mutta viimeistely-yritykset olivat heikkoja.

SJK siirtyi kahden maalin johtoon viitisen minuuttia ennen loppua. Onni Valakari antoi kulmapotkun ja testipelaaja Denis Kramar puski pallon maaliin.

Ottelu loppui ikävästi, kun Mihkel Aksalu sai päähänsä kovan iskun ja haavan. Häntä paikkailtiin kentällä, eikä ottelua enää jatkettu.

Lisää uutisia