AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 19.2.2017

​Tahvanainen: "Pelattiin vielä yksi voitto Simolle"

​Tahvanainen: "Pelattiin vielä yksi voitto Simolle"

Timo Tahvanainen kääntää nyt katseen tulevaan. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n joukkue osoitti, että loppuviikon monenlaisista käänteistä huolimatta peli kulkee ja kaatoi FC Jazzin lauantaina Suomen Cupin ottelussa murskaavasti 6-0 (2-0).

SJK:n Timo Tahvanainen omisti voiton perjantaina lähtöpassit saaneelle päävalmentaja Simo Valakarille.

– Ottelu oli koko ajan kontrollissamme. Näytettiin mielestäni hyvin ammattimaisuutemme, eikä annettu näinkään ison asian vaikuttaa liikaa tekemiseemme. Pelattiin vielä joukkueena yksi voitto Simolle, Tahvanainen sanoi.

SJK:n päävalmentajana toimi lauantaina SJK Akatemian valmentajana normaalisti operoiva Brian Page.

Timo Tahvanainen on yksi niistä pelaajista, jolla historiaa Valakarin kanssa riittää. Hän on ollut SJK:ssa vuodesta 2013 asti nauttimassa menestyksestä, mitä seurassa on sinä aikana niitetty.

– Ennen perjantain harjoituksia kuulimme, mitä on kabinetin puolella tapahtunut. Aika hämmentynyt olo siinä ensimmäiseksi tuli. Sen lisäksi mieli oli tietysti surullinenkin. Itse olen esimerkiksi tehnyt pitkään töitä Valakarin kanssa, ja hän on ollut iso osa elämääni.

- Kyllä tuo tieto kosketti monella tavalla ja yleistunnelma pukukopissa oli haikea, Tahvanainen totesi.

Yllättävä valmentajanvaihdos on lajista riippumatta pelaajille aina eräänlainen shokki, koska toimintaympäristö muuttuu pikaisella aikataululla. Normaalisti vastaavaan päätökseen ajaudutaan huonon urheilullisen menestyksen johdosta, ja joskus pääkäskijän vaihtaminen voi siksi olla jopa helpotus. Valakarin potkujen kohdalla tilanne ei ole näin, sillä hän on tehnyt SJK:n peräsimessä urheilullisesti erinomaista työtä.

– Valakari on ilman muuta hyvä valmentaja, siitä tuskin kukaan on eri mieltä. Vaatii tämän totuttelu varmasti oman aikansa, mutta maanantaina alkaa sitten uusi aika. Katseet pitää vaan kääntää nopeasti tulevaisuuteen, Tahvanainen pohti.

Lähde: Ilkka
Lisää uutisia