vko.07 // 18.2.2017

SJK jätti FC Jazzin vaille mahdollisuuksia

Johannes Laaksonen osui kahdesti. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK iski taululle tylyt 6-0 lukemat, kun se vieraili FC Jazzin kotihallissa Porissa Suomen Cupin ottelussa.

Jazz ei päässyt ottelussa montaakaan kertaa SJK:n hyökkäyspuolikkaalle ja ensimmäisen laukauksenkin se sai vasta tunnin pelin jälkeen. SJK:n maalitykkinä oli Johannes Laaksonen, joka iski kaksi täysosumaa. Kaksi kertaa pallo meni maaliin Jazzin omasta puolustajasta ja yhdet maalit SJK:lle teki Billy Ions ja Elias Ahde. Ottelua oli seuraamassa paikanpäällä uusi SJK-valmentaja Sixten Boström. Valmennusvastuun pelissä hoiti Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page.

SJK aloitti ottelun hyvin ja oli jo tehdä ensimmäisen viiden minuutin aikana parikin maalia. Myös pallo ja paine pysyivät koko ajan Jazz päädyssä ja isännät saivat pallon SJK:n kenttäpuoliskolle ensimmäistä kertaa vasta kymmenen minuutin pelin jälkeen.

Maalia SJK ei kuitenkaan saanut, ennen kuin puolen tunnin pelin jälkeen. Silloin Johannes Laaksonen sai pallon kuudentoista alueen oikealla kulmalla ja laukoi pallon taka-alakulmaan, aivan tolpan juureen.

Ottelun toinen maali syntyi 45 minuutilla, kun Timo Tahvanainen keskitti pallon kovaa ja matalana kohti Jazzin maalia ja oma puolustaja ohjasi harmikseen sen maalin perukoille.

Toisella puoliajalla SJK jatkoi siitä mihin ensimmäisellä jäi ja Jazz joutui puolustautumaan. 54 minuutilla Billy Ionsin kuparinen rikkoontui viimein, kun Richie Dorman tarjoili hyvän keskityksen. Ionsilla oli ennen maalia useita paikkoja lisätä SJK:n johtoa.

Laaksonen teki päivän toisensa, kun Ions tarjoili hyvän keskityksen maalin edustalle ja Laaksonen laukoi niin kovaa kuin jalasta lähti pallon yläkulmaan.

SJK teki vaihtoja ja Elias Ahde pääsi kentälle 75 minuutin kohdalla. Mies ehti olla kentällä kolmisen minuuttia, kun pääsi keskeltä vapaaksi ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Ahde pelasi vielä viime kauden alussa lainasopimuksella FC Jazzin paidassa.

Matti Klinga oli lisätä johtoa hetkeä myöhemmin, mutta kova veto osui ylärimaan. Loppunumerot syntyivät jälleen oman pelaajan kautta, kun Richie Dormanin keskitys meni oman puolustajan kautta sisään.

Suomen Cupin lohkovaihe jatkuu SJK:n osalta vielä yhdellä ottelulla ja siinä ratkaistaan lohkovoitto SJK:n ja naapuriseura VPS:n välillä. Peli pelataan Seinäjoella 1.3. ja mahdollisesti säiden salliessa, se saadaan OmaSp Stadionille.

SJK pelaa vielä ennen sitä harjoitusottelun Wallsport Areenalla, kun vieraaksi tulee Keith Armstrongin valmentama FC Haka. Tuo ottelu pelataan perjantaina 24.2. klo 14:30.

Lähde: SJK:n kotisivut