AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 15.2.2017

​RoPS-lupauksen sopimus Tanskaan iso asia seurallekin

​RoPS-lupauksen sopimus Tanskaan iso asia seurallekin

RoPS:n nuoren Pyry Hannolan sopimus tanskalaisseura FC Midtjyllandin kanssa julkaistiin alkuviikolla ja siirto on iso asia paitsi pelaajalle myös RoPS:lle.

Parhaillaan Suomen U16-poikien maajoukkueen kanssa Englannissa turnausta pelaava Hannola siirtyy Midtjyllandiin kesällä kolmivuotisella sopimuksella. Sopimus avaa myös RoPS:lle ovia eurooppalaisen jalkapallon sydämeen. Uuden yhteistyön myötä Napapiiriltä voidaan lähettää vuosittain kahdesta viiteen pelaajaa harjoittelemaan ja mahdollisesti pelaamaan FC Midtjyllandin akatemian mukana.

RoPS:ssa Hannola edustaa tällä hetkellä B-poikia, mutta hän on jo pitkään harjoitellut miesten edustuksen mukana. Ensimmäiset minuutit ja avausmaalin miesten peleistä Hannola sai alkutalven Suomen Cupin otteluissa.

Hannolaa sekä juniori- että edustusjoukkueissa valmentanut Matti Kilpelä on otettu suojattinsa saamasta mahdollisuudesta.

- Tämä siirto on loistava mahdollisuus paitsi Pyrylle itselleen, myös erinomainen esimerkki meidän kaikille muillekin nuorille pelaajille. Jos on riittävästi intohimoa tekemiseen, Suomesta ja RoPS:sta todellakin pääsee etenemään, Kilpelä iloitsee.

Hannola edustaa Rovaniemen Palloseuraa vielä kesäkuun loppuun saakka. B-poikien otteluiden lisäksi mahdollinen debyytti Veikkausliigan yhtenä kaikkien aikojen nuorimpana pelaajanakin on lähellä.

- Nyt Pyryn kehitystä ei mitata sen mukaan, paljonko hän saa minuutteja Veikkausliigassa. Tärkeintä on ollut päästä harjoittelemaan miesten mukana, RoPS:n edustuksessa valmentava Kilpelä toppuuttelee.

- Mutta pelistä riippuen Pyryn vahvuuksilla pärjää varmasti liigassakin. Se ei ole iästä kiinni. Jos ottelu on luonteeltaan painimista ja joudumme pahasti puolustuskannalle, silloin olisi vaikeaa. Mutta jos voimme itse olla paljon pallollisena, silloin Pyry voi jo nyt tehdä kentällä sellaista, mihin muut eivät pysty. Häneltä voi odottaa periaatteessa mitä vain.

Lisää uutisia