FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.07 // 13.2.2017

Nuori lupaus RoPS:sta Tanskan huippuseuraan

Nuori lupaus RoPS:sta Tanskan huippuseuraan

Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseuran 15-vuotias jalkapalloilijalupaus Pyry Hannola jatkaa uraansa Tanskan Superliigan kärkijoukkueisiin kuuluvassa FC Midtjyllandissa.

Pyry Hannola allekirjoitti seuran kanssa maanantaina kolmivuotisen ammattilaissopimuksen.

- Tämä seura on minulle varmasti hyvä koulu, jossa on hyviä pelaajia ja hyviä valmentajia. Täällä valmentaja on osoittanut, ettei hän pelkää antaa nuorille pelaajille mahdollisuutta, Hannola perustelee.

Rovaniemeläinen on käynyt tutustumassa Midtjyllandin organisaatioon useamman kerran viimeisen vuoden aikana.

Muuttoa Tanskaa edesauttaa sekin, että FC Midtjyllandin riveissä pelaa ennestään kolme suomalaista. He ovat A-maajoukkuemiehet Tim Sparv ja Markus Halsti sekä 18-vuotias Kaan Kairinen, joka siirtyi Midtjyllandin riveihin seuran akatemian kautta reilu vuosi sitten.

Ensi vaiheessa myös Hannola liittyy tanskalaisseuran akatemiaan ja käy siellä koulunsa loppuun.

RoPS:n liigajoukkueen sopimuspelaajiin kuuluva poikien maajoukkuepelaaja jatkaa kasvattiseuransa vahvuudessa kesäkuun loppuun asti. Hannola on pelannut alkutalven aikana Suomen cupia RoPS:n edustusjoukkueessa sekä B-nuorissa SM-karsintaa.

Mikäli peliesitykset sitä edellyttävät, Hannola ehtii saada myös liigakasteen ennen Tanskaan muuttoa. Siinä tapauksessa hän olisi kaikkien aikojen nuorin suomalainen liigapelaaja. Pyry Hannola täyttää 16 vuotta vasta lokakuun lopulla.

- Sopimus on kaksivaiheinen. Nyt saamme jonkin verran korvausta Pyryn siirrosta. Jos ja kun hän nousee lähivuosina seuran edustusjoukkueeseen ja pelaa siellä 10 ottelua, silloin puhutaan meidänkin kannalta merkittävästä siirtokorvauksesta, RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva kertoo.

Hannolan siirron myötä RoPS on sopinut samalla, että seurasta tulee FC Midtjyllantin yhteistyöseura. Käytännössä tämä merkitsee Nivan mukaan sitä, että RoPS voi vuosittain lähettää 2-5 pohjoissuomalaisten junioria leirille Tanskaan tutustumaan seuran akatemiaan ja harjoittelemaan sikäläisten valmentajien johdolla. Leiriviikkoja voi tulla vuodessa kymmenen.

Lisäksi RoPS voi lähettää Midtjyllantiin 2-3 valmentajaa tutustumaan ja kouluttautumaan ammattilaisseuran tekemisiin.

- Pelaajien ja valmentajien kuluista huolehtii FC Midtjylland, Niva vahvistaa.

Lähde: Lapin Kansa
vko.24 // 17.6.2019
Lisää uutisia