AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 10.2.2017

Mäkitalo Turun derbysta TS:lle: "Olisi pitänyt hoitaa"

Mäkitalo Turun derbysta TS:lle: "Olisi pitänyt hoitaa"

Turun derby FC Inter - TPS Suomen Cupissa päättyi perjantaina vaiheikkaan ottlun jälkeen 2-2 (1-0) -pistejakoon.

Inter oli voitossa kiinni aivan viime hetkiin saakka, kunnes TPS:n Miro Tenho puski lisäajalla tasoituksen. Interin 1–0-johtomaalin 24. minuutilla läpiajostaan tehnyt Mika Mäkitalo kiteytti koko joukkueensa tuntemukset ytimekkäästi ilmoille.

– Tämä ottelu olisi pitänyt vain hoitaa. Tällaisia viime hetken tasoitusmaaleja ei voi vain hyväksyä. Emme voi antaa vastustajalle tuollaisia erikoistilanteita, painotti Mäkitalo.

– Maali tuli harjoitellusta kuviostamme. Tarkoituksemme oli tehdäkin juuri tuollaisia pystyjuoksuja. Lucas Garcialta hyvä syöttö, sanoi Mäkitalo.

Myös TPS:n 1–1-tasoitus 53. minuutilla syntyi Tenhon 2–2-tasoituksen tavoin erikoistilanteesta, kun Rasmus Holma niittasi pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta. Interin maalivahti Henrik Moisander pudotti Jani Virtasen antaman kulman käsistään, ja Holma reagoi maalinedusruuhkassa tilanteeseen nopeimmin.

Inter meni uudelleen johtoon kuusi minuuttia myöhemmin, kun vaihdosta sisään tullut Benjamin Källman teki 2–1-maalin terävän kuljetuksensa päätteeksi.

– Sisääntuloni oli hyvä, mutta on todella harmi, että annoimme vastustajalle tuollaisen maalin aivan pelin viimeisellä sekunnilla. Lopussa näki sen, että TPS on ehtinyt treenata meitä kauemmin, kun heillä riitti lopussakin vielä energiaa, mietti Källman.

Lähde: Turun Sanomat
Lisää uutisia