AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 19.10.2016

Malinen päätöskierroksesta: "Urheilussa on aina panosta"

Malinen päätöskierroksesta: "Urheilussa on aina panosta"

Juha Malinen tietää kuudennen sijan merkityksen. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS tasasi pisteet maalein 1-1 maanantaina FC Interin vieraana, mutta kärkikvartetin karkaaminen ei merkitse sitä etteikö rovaniemeläisillä olisi panosta sunnuntain päätöskierroksella.

RoPS-leirissä tulos oli luonnollisesti pettymys. Tasapelin myötä kaikkosivat viimeiset toiveet ensi kesän europeleistä. FC Interille pistekin tarkoitti, että heillä on kohtalaisen hyvä mahdollisuus välttää karsijan paikka.

- Todella vauhdikas ottelu, jonka molemmat halusivat voittaa. Taisteluilme oli jälleen erinomainen. Jos yleisö nautti pelistä, niin todennäköisesti pelaajat ovat tehneet omalta osaltaan hyvän työn, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kertaili.

- Mutta ei ottelu suunnitellusti sujunut. Puhuimme ennen peliä ja pelin aikanakin, kuinka keskikentällä pitäisi pystyä antamaan myös rauhoittavia syöttöjä.

Veikkausliigan sarjataulukossa tulos tarkoitti, että RoPS:n viimeisen kierroksen tavoite on kuudennen sijan ja sitä myöden yhden ylimääräisen kotiottelun turvaaminen. RoPS:lla on kuitenkin iso rooli ratkottaessa liigakarsintaan joutuvaa joukkuetta. FC Inter on pisteen Helsingin IFK:ta perässä. RoPS:n viimeisen kierroksen vastustaja on HIFK.

- Urheilussa on aina panosta. Ehkä ottelulla on muille isompi merkitys kuin meille, mutta siinä pelataan meidänkin kohdalla muutaman kymppitonnin potista. Yksi kotiottelu enemmän ja yksi pitkä vierasottelu vähemmän on samalla lähes yhden pelaajan palkka.

- Se on aivan varma, että HIFK:ta vastaan RoPS tulee pelaamaan täysillä, Malinen vakuutti.


RoPS-HIFK sunnuntaina 23.10. kello 15.00 Rovaniemen keskuskentällä. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia