vko.42 // 17.10.2016

SJK murskasi PK-35 Vantaan (SJK-PK-35 Vantaa 5-0)

SJK piti mestaruushaaveitaan elossa komealla 5-0 -kotivoitolla PK-35 Vantaasta. Roope Riski, Matej Hradecky, Matti Klinga ja Billy Ions osuivat SJK:lle ensimmäisellä puoliajalla, Hradecky myös toisella.

SJK hallitsi ottelua suvereenisti alkuhetkistä lähtien. Ensimmäinen vetopaikka tuli Jussi Vasaralle yhdeksännellä minuutilla Matti Klingan syötöstä, mutta matala kuti meni ohi maalin. Billy Ions oli yritteliäällä päällä ja laukoi hanakasti. Kaukolaukaukset viuhuivat kuitenkin yli maalin tai sitten Daniel Kollar torjui ne.

25. minuutilla Roope Riski syötti Ionsille hyvän maalipaikan, mutta Ionsin haltuunotto epäonnistui ja Kollar sai napattua pallon. Pari minuuttia myöhemmin Roope Riski laukoi boksissa pienestä kulmasta, mutta veto meni selvästi yli ja ohi maalin. Daniel Kollar pelasi maalipotkun lyhyenä, ja Jussi Vasaran prässi tuotti tulosta. Vasaran laukaus suuntautui kuitenkin päin Kollaria.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen alkoi SJK:n maalitehtailu. Ensimmäinen maali syntyi, kun Roope Riski keskitti pallon maalille Matti Klingalle, joka kaadettiin. Seurauksena oli rangaistuspotku, jonka Riski laukoi varmasti maaliin.

Seuraavaa maalia ei tarvinnut odotella kauaa. Roope Riski keskitti vasemmalta laidalta maalille Matej Hradeckylle, joka voitti pääpallotaistossa sekä PK:n topparin että Daniel Kollarin. 2-0.

3-0-maali tuli maalinedushässäkästä 42. minuutilla. Billy Ions nousi hienosti vasemmalta laidalta boksiin ja syötti Matti Klingalle. Klingan ohjaus meni ohi, mutta Jussi Vasara sai pidettyä pallon pelissä ja syötti Klingalle. Kollar pelasti vielä Klingan toisenkin yrityksen, mutta lopulta hän survoi pallon väkisin maaliin.

Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa nähtiin vielä SJK:n neljäs maali, kun Ions sai vihdoin palkintonsa maalin muodossa. Ions kuskasi pallon boksiin asti ja laukoi pallon etukulmasta sisään.

SJK aloitti toisen puoliajan siitä, mihin ensimmäinen jäi. Billy Ions rynnisti vasemmalta laidalta heittämällä boksiin ja tarjoili Matej Hradeckylle paikan, eikä hän erehtynyt, vaan laukoi SJK:n viidennen maalin.

PK:n Daniel Rantanen tuli kentälle 59. minuutilla ja hän olikin yksi harvoista vierasjoukkueen pelaajista, jotka pystyivät luomaan jotain. Heti alkuun hän tarjoili hyvän paikan Driton Shalalle, joka ei kuitenkaan pystynyt liukumaan palloa maaliin. Vähän myöhemmin Rantanen laukoi vaarallisen kaukovedon, jonka Mihkel Aksalu torjui vain vaivoin.

Viimeisen puolituntisen aikana SJK ei aivan samaan tahtiin enää maalipaikkoja saanut. Billy Ionsilla oli muutama hyvä maalipaikka, mutta vantaalaispuolustus pystyi blokkaamaan Ionsin puskun ja laukaus sen sijaan viuhui selvästi yli maalin.

SJK sai pallon maaliin vielä kuudennenkin kerran, mutta Roope Riskin osuma hylättiin paitsiona. Jussi Vasara jätti kentän 82. minuutilla ja yleisöltä hurjat suosionosoitukset. Standing ovation.

Vaikka katsomossa saattoi ottelussa tulla kylmä, ei ottelun jälkeiset tapahtumat jättäneet ketään kylmäksi, ellei sitten kylmien väreiden muodossa. Koko SJK:n joukkue kiersi kenttää ja tuhannet katsojat taputtivat seisaaltaan. Jussi Vasaran uran viimeinen kotiottelu ei jäänyt huomiotta, vaan miehen nimeä laulettiin katsomossa vielä pitkään ottelun päättymisen jälkeen.

HJK-SJK sunnuntaina 23.10. kello 15 Sonera Stadiumilla ja PK-35 Vantaa-FC Inter sunnuntaina 23.10. kello 15 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.