AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 16.10.2016

Ennakko: FC Inter-RoPS

Ennakko: FC Inter-RoPS

FC Interin taistelu Veikkausliigan suoran säilyjän paikasta jatkuu maanantaina Veritas Stadionilla. Kello 18.30 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Rovaniemen Palloseura.

Kauden toiseksi viimeisen kierroksen ottelussa kumpikin joukkue tarvitsee voiton: RoPS pitääkseen ohuet mitalisaumat elossa ja Inter noustakseen pois karsijan paikalta. Toisaalta kumpikin joukkueista tarvitsee apuja myös muilta joukkueilta, sillä ihan omissa käsissä joukkueiden tavoitteet eivät ole.

Joukkueet ovat kohdanneet toisena tällä kaudella kahdesti. Kummatkin näistä otteluista on voittanut RoPS.

Inter on pelannut kuusi viimeistä ottelua ilman tappiota, mutta tilanne sarjataulukossa on tukala. Turkulaisjoukkue on kaksi pistettä viimeisellä suoran säilyjän paikalla olevaa HIFK:ta perässä.

- Meillä on kaksi ottelua jäljellä vielä. Tavoitteena on voittaa niistä molemmat ja katsoa mihin se riittää, sanoo Interin päävalmentaja Shefki Kuqi.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen tiivistää ottelun lähtökohdat ytimekkäästi.

- Henkisesti joukkueiden lähtötilanteet ovat hyvin erilaiset. KuPS-ottelun jälkeen me voimme juosta peliin hyvin vapautuneesti. Interin on sen sijaan voitettava. Karsinta JJK:ta tai varsinkaan TPS:aa vastaan ei taatusti kiinnosta, Malinen tietää.

- Ja toki meilläkin toivon liekki selvästi vahvistui edellisen ottelun myötä, ei pelkästään tuloksen vaan myös suorituksen ansiosta. Sen liekin lepatuksen näki selvästi heti sunnuntain harjoituksissa.

Interin kokoonpanosta puuttuu maanantaina varoitustiin täyttymisen takia Petros Kanakoudis. Vammojen takia sivussa ovat Henrik Moisander, Pape Habib Sow, Oskari Qvick ja Alban Ferati.

Edelliseen otteluun nähden RoPS saanee vahvistuksia keskikentälle. Antti Okkonen ei onneksi loukkaantunut pahemmin. Myös Eetu Muinonen, Robert Taylor ja Mika Mäkitalo matkustivat joukkueen mukana Turkuun.


FC Inter - RoPS Veritas Stadionilla maanantaina 17.10. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Interin verkkosivut, RoPS:n tiedote
Lisää uutisia