AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 20.9.2016

Valakari: Paikallispelissä aina oma latauksensa

Valakari: Paikallispelissä aina oma latauksensa

Simo Valakarin valmentama SJK kohtaa keskiviikkona VPS:n kauden viimeisessä Pohjanmaan paikallisottelussa Vaasassa. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK ja VPS pelaavat kauden viimeisen Pohjanmaan paikalliskamppailun keskiviikkona. Seinäjokelaisten päävalmentaja Simo Valakari odottaa tiukkaa kamppailua.

Keskiviikon derby on kauden kolmas. Ensimmäisen SJK vei nimiinsä kotonaan 1-0 toukokuussa, toisen VPS voitti elokuussa 2-1. Keskiviikkona saattaa siis selvitä, kuka on Pohjanmaan herra kaudella 2016.

- Paikallispeli antaa aina oman latauksensa ja viime kerralla meillä oli kaksijakoinen peli. Ensimmäisellä jaksolla VPS pelasi vahvasti ja tilanne oli tauolla 2-0. Ja toisella jaksolla ajoimme sitten heitä takaa. Mutta VPS on niin hyvä joukkue, ettei heitä saa päästää karkumatkalle. Muuten he pystyvät kyllä jäädyttämään pelin omalla pelitavallaan, muistelee Valakari edellistä kohtaamista.

Ottelulla on iso merkitys myös mitalitaiston kannalta. Molemmat joukkueet ovat 27 pelatun ottelun jälkeen 43 pisteessä, eli vain pisteen päässä kolmantena olevasta RoPSista ja neljäntenä olevasta Ilveksestä.

- Meillä on ollut jo pitkään pelin rakenne hyvässä kunnossa, mutta tällä hetkellä Veikkausliiga on niin tasainen sarja, että täytyy pystyä joka ottelussa parhaimpaansa, tai muuten on vaikea saada tulosta. Ja eritoten tämä pätee näissä loppupeleissä, kommentoi Valakari.

- Tässä vaiheessa kautta, vaikka jokainen peli on erittäin tärkeä, niin ei voi tehdä muuta kuin ottaa yhden pelin kerrallaan. Ei voi alkaa ajattelemaan yhtään eteenpäin.


VPS-SJK keskiviikkona 21.9. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia