AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 16.9.2016

Ennakko: SJK-IFK Mariehamn

Ennakko: SJK-IFK Mariehamn

SJK pelaa tällä viikolla viimeisen lauantain kotiottelunsa kuluvalla kaudella, kun se isännöi 17.9. kello 16 alkaen IFK Mariehamnia.

Ottelulla on suuri merkitys näille kahdelle joukkueelle, kun kaudesta on pelaamatta seitsemän ottelua. Molemmat joukkueet taistelevat mitaleista.

Edelliskierroksella IFK Mariehamn voitti PS Kemin 1-0 ja SJK puolestaan tasasi RoPSin kanssa pisteet luvuin 1-1.

- Mielestäni pelasimme Rovaniemellä maanantaina kauden vahvimpia vierasotteluita, vaikka emme saaneetkaan voittoa. Peli oli koko ajan kontrollissa, eikä hetkeäkään epäilyttänyt etteikö saataisi jotain sieltä mukaan. Harmittaa totta kai että emme saaneet kolmea pistettä, mutta otetaan se yksi piste mukaan ja jatketaan lauantaina kotikentällä, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari seinäjokelaisten verkkosivuilla.

Kotonaan SJK on ollut lähes voittamaton, mutta tilastojen mukaan IFK Mariehman on ollut tämän kauden parhaita vierasjoukkueita Veikkkausliigassa.

- IFK Mariehamn on selkeän peli-identiteetin omaava joukkue, joka on ollut vahva vieraspeleissä. Heidän menestys vieraskentällä perustuu juuri tähän selkeyteen. He ovat hyviä erikoistilanteissa sekä vastahyökkäyksissä. Ja he puolustavat erittäin hyvin koko joukkueella. Lisäksi heillä on laadukkaita pelaajia, joten he pystyvät pelaamaan myös hitaampia hyökkäyksiä, arvioi Valakari lauantaista vastustajaa.

Maanantaina SJK:lla oli varaa lepuuttaa kapteenistoonsa kuuluvaa Mehmet Hetemajta, joka teki reilu viikko sitten paluun kentille loukkaantumisensa jälkeen. Lepuutuksella haluttiin varmistaa ettei kuormitus kasva liian kovaksi heti paluun jälkeen. Nyt Hetemaj on jälkeen käytettävissä, kuten ovat kaikki muutkin SJK:n pelaajat.

Myös IFK Mariehamnin sairastuvalla on hiljaista.

- Otamme yhden pelin kerrallaan. Sarjataulukkoon ei auta tuijottaa vaan lähdemme Seinäjoelle tekemään parhaamme ja hakemaan kolme pistettä, IFK Mariehamin toppari Jani Lyyski toteaa seuransa sivuilla.


SJK - IFK Mariehamn lauantaina 17.9. kello 16.00 OmaSp Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut
Lisää uutisia