AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.37 // 17.9.2016

Dafaalla raskaat viikot takana - "Päätin keskittyä IFK:hon"

Dafaalla raskaat viikot takana - "Päätin keskittyä IFK:hon"

Anthony Dafaalle IFK Mariehamn on kuin perhe. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin keskikenttämies Anthony Dafaa nähdään lauantaina joukkueen riveissä Seinäjoella, vaikka mies saattaisi hyvin olla Mombasassa.

Dafaan isä kuoli elokuun lopussa ja hautajaiset Keniassa osuivat samaan päivään SJK-ottelun kanssa. Pitkän pohdinnan jälkeen Dafaa teki kuitenkin päätöksen jäädä Suomeen.

- Voit uskoa, että viime viikkoina on käyty monta pitkää keskustelua perheen kanssa. Olen kuitenkin päättänyt jäädä ja keskittyä IFK:hon ja jalkapalloon, Dafaa kertoo.

- Seura antoi minulle vapaata matkustaakseni kotiin, mutta luulen että se olisi ollut minulle vielä raskaampaa kuin tänne jääminen. Jalkapallo on se asia, joka tekee minut nyt onnelliseksi ja olen varma, että isäkin olisi ollut iloinen nähdessään minun jatkavan taistelua.

Yksi syy päätöksen taustalla on varmasti myös se, että "Grönvittistä" on tullut Dafaalle toinen perhe.

- Valmentajat sanoivat että voin ottaa vapaata harjoituksista, jos tunnen tarvitsevani sitä, mutta päätin olla mukana niin paljon kuin mahdollista. Se puhdistaa ajatuksiani. Seura on ollut minulle hienona tukena tänä vaikeana aikana, Dafaa kiittelee.

Kenialainen ei säästele sanojaan muutenkaan kehuessaan IFK:ta, jolla on lisäksi historiallisen suuret panokset loppukaudella.

- Odotan joka päivä yhteisharjoituksia tämän mahtavan ryhmän kanssa, jossa kaikki tähtäävät samaan tavoitteeseen. En ole koskaan aiemmin kokenut tällaista ilmapiiriä missään joukkueessa, olemme enemmänkin kuin perhe, Dafaa kuvaa.

- [Kautta] on paljon jäljellä ja otamme ottelun kerrallaan, mutta jos voittaisimme liigan tämän joukkueen kanssa, olisi tunne hienoin mahdollinen.


SJK - IFK Mariehamn lauantaina 17.9. kello 16.00 OmaSp Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Nya Åland
Lisää uutisia