AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 14.9.2016

​Artturi Ruuth ja Ilves kolmivuotiseen sopimukseen

​Artturi Ruuth ja Ilves kolmivuotiseen sopimukseen

Jarkko Wiss on toiminut Palloliiton juniorivalmentajana ja antaa luottoa nuorille myös seurajoukkueessaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves on tehnyt kolmivuotisen pelaajasopimuksen 16-vuotiaan keskikenttäpelaaja Artturi Ruuthin kanssa.

Sopimus kattaa kuluvan kauden lisäksi kaudet 2017, 2018 ja 2019.

Ruuth on Ilveksen oma kasvatti ja samalla hänestä tulee historian toinen 2000-luvulla syntynyt edustusjoukkueen pelaaja. Viime marraskuussa maalivahti Otto Huuhtanen teki Ilveksen kanssa kolmivuotisen sopimuksen ja nyt Huuhtanen siirtyy brittiseura Newcastle Unitediin.

Ruuth on ollut myös paljon mukana Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa. Ruuthin pelinumero Ilveksessä on 24. Päävalmentaja Jarkko Wiss on mielissään uudesta pelaajasopimuksesta.

- Artturi on taitava ja peliälykäs keskikenttäpelaaja. Nuorukaiselle tekee varmasti hyvää päästä harjoittelemaan edustusjoukkueeseen itseään fyysisempien ja nopeatempoisimpien pelaajien kanssa. Tällainen pitkä sopimus nuorelle pelaajalle on toivottavasti sellainen, ettei ole mitään paniikkia kehittyä kauhealla kiireellä. Olemme nyt osoittaneet, että arvostamme Ruuthia ja annamme hänelle aikaa kehittyä rauhassa, kommentoi Wiss.


Ilves-VPS perjantaina 16.9. kello 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia