AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 12.9.2016

SJK kiinnittää tarkkaa huomiota palautumiseen

SJK kiinnittää tarkkaa huomiota palautumiseen

SJK-pelaajat ovat hyvässä huomassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigassa ottelutahti on parhaillaan tiivis ja tämä asettaa omat haasteensa pelaajien palautumiselle.

SJK:ssa otteluitten välipäiviin kiinnitetään tällaisessa tilanteessa erityishuomiota. Miten joukkue pysyy kunnossa, kun pelataan kolme ottelua viikkoon ja pahimmillaan vain parin päivän välein. Kiivas tahti jatkuu edelleen seuraavan kotipelinkin jälkeen.

- Kun pelien välillä on vain pari päivää, on kaikkein tärkeintä, että pelaajat panostavat hyvään ravintoon ja nukkumiseen. Siihen, että saisi mahdollisimman säännölliset ja pitkät yöunet. Pelien jälkeen on monesti vähän vaikea nukahtaa, jolloin palautuminen kärsii. Seuraavana päivänä on sitten tärkeää että syö hyvin, kertoo SJK:n fysioterapeutti Juha-Jaakko Ulvila, joka pitää pelaajat kunnossa koti- ja vieraspelejä varten.

- Vieraspelien osalta se monesti vaatii vähän opettelua, kun nukkuminen voi häiriintyä vieraassa ympäristössä. Me lähdemme peleihin yleensä vuorokautta aiemmin ja olemme kokeilleet, mikä on se optimaalisin lähestymistapa. Nytkin jäämme yöksi matkan varrelle, jottei tulisi liian pitkää matkustamista kerralla, eikä tule mitään hotellikuolemaa sitten paikan päällä, jatkaa Ulvila.

Ulvila painottaa, että ottelutahti pitää ottaa huomioon tarkasti harjoitusten suunnittelussa.

- Tällaisillä viikoilla, kun on koko ajan kova pelitahti, ei pysty mitään fyysisesti kehittämäään harjoituksissa. Vaan se on vain kropan vireystason ylläpitoa ja huoltoa. Sekä taktista puolta. Nyt meillä on tietenkin hyvä tilanne, kun kaikki pelaajat ovat kunnossa, niin pystyy kierrättämään. Silloin ei tarvitse käyttää vaikkapa loukkaantumisista juuri toipuneita pelaajia kovilla kuormituspiikeillä lyhyessä ajassa, sanoo Ulvila lopuksi.


RoPS-SJK maanantaina 12.9. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia