AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 14.8.2016

Malinen: "Meille kävi vanhanaikaisesti"

Malinen: "Meille kävi vanhanaikaisesti"

Juha Malinen ei jäänyt liikaa synkistelemään tappiota. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malinen ei käynyt jossittelemaan Seinäjoen Jalkapallokerholle kärsittyä 3-1 -tappiota.

Malinen myönsi, että aivan terävintä RoPS:aa ei OmaSp Stadionilla nähty.

- Tuloksen takana on tietenkin monia asioita, mutta kyllä meillä kävi myös vanhanaikaisesti, Malinen myönsi.

- Alkuviikosta voitimme kaksi ottelua helpohkosti 2-0 ja 5-0. Hyvät tulokset ja tunnistamaton hyvän olon tunne yhdistettynä siihen, että joukkue on väsynyt, on kuitenkin vaarallinen yhdistelmä. Valmentajana minunkin on mietittävä, miten olisimme voineet valmistautua toisin.

SJK hallitsi hienokseltaan koko avausjaksoa. RoPS nousi rinnalle vasta lisäajalla syntyneestä tasoituksesta.

- Olimme jokaisessa tilanteessa vähän jäljessä. Taistelua kyllä oli, mutta pelirohkeuden puute näkyi. Kukaan ei halunnut palloa, Malinen arvioi.

- Kesti 45 minuuttia, että pystyimme tekemään oikeita asioita. Pelaamista jalkaan, pelaamista taskuun, sentteri tuli vastaan. Saatiin aikaiseksi erittäin hieno kombinaatio ja tehtiin yksi kauden hienoimmista maaleista.

Iloa tasoituksesta kesti tasan minuutti ja kymmenen sekuntia. SJK vei avausjakson todellisella pukukoppimaalilla 2-1.

- Kentältä puuttui johtajuus ja määrätietoisuus täysin. Molemmissa SJK:n avausjakson maaleissa meillä oli miehiä aivan tarpeeksi oikeilla paikoilla. Ei vain seurattu loppuun saakka, ei menty tilanteeseen ihan täysillä, Malinen kritisoi.

Toisella jaksolla nähtiin määrätietoisempi Rovaniemen Palloseura.

- Puoliajalla päällimmäisin sanoma pelaajille oli pelirohkeus. Peliin täytyy heittäytyä tiukemmin. Täytyy uskaltaa pyytää palloa, täytyy uskaltaa pelata palloa. Silloin me olemme vahvempia, Malinen paljasti puheistaan.

Katsoja saattoi kiinnittää huomiota, kuinka RoPS:n kokoonpanossa oli ainoastaan kolme vaihtopelaajaa. Kokoonpanosta pudotettiin viime hetkellä Ransford Osei ja Mamut Saine. Miehet eivät olleet loukkaantuneina. Palloliiton ns. homegrown-säännöstön mukaan joukkueen kokoonpanosta vähintään puolet täytyy olla kotimaisia pelaajia. RoPS:n avauksessa oli seitsemän kotimaista pelaajaa, mutta kaikki viisi vaihtomiestä olivat ulkomaalaisia. Asia onneksi huomattiin ennen ottelua, eikä sillä ollut vaikutusta avauskokoonpanoon.

- Siinäkin merkkasimme vähän virheellisesti maalivahdin kokoonpanoon. Oli todella lähellä, ettenkö olisi ottelun lopussa laittanut Ricardoa kentälle. Ricardo oli ottamassa jo lämmintä, ja olisi varmasti vaihdettu, jos joku olisi vähänkin loukkaantunut, Malinen saattoi jo naureskella.

SJK katkaisi RoPS:n liki kahden ja puolen kuukauden tappiottoman putken. Malinen ei tulosta kuitenkaan synkistellyt.

- Tällä viikolla saimme kolmesta ottelusta kuusi sarjapistettä, joka tarkoittaa kahden pisteen keskiarvoa. Kahden pisteen keskiarvolla ollaan Veikkausliigassa perinteisesti melko korkealla, päävalmentaja huomautti.


PS Kemi-RoPS lauantaina 20.8. kello 16.00 Sauvosaaren kentällä. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia