AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 13.8.2016

​"FC Lahti on kiva suola elämään"

​"FC Lahti on kiva suola elämään"

FC Lahti nostaa suuria tunteita. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti sai huhtikuussa seuran 20-vuotisen taipaleen kunniaksi oman juhlaoluen, joka toteutettiin FC Lahden ja Teerenpelin yhteistyönä.

FC Lahti -oluen isäksi on leimautunut Kari Puttonen, jolla on oluenvalmistuksesta vuosikymmenien kokemus.

Puttosella on pitkäaikainen suhde myös toiseen rakkaaseen harrastukseen, lahtelaiseen jalkapalloon.

- Olen seurannut lahtelaista jalkapalloa 70-luvun lopulta alkaen. Reippaan ja Kuusysin yhdistäytyminen FC Lahdeksi meni itselle kivuttomasti, vaikka Reipas olikin oma paikallispelien suosikkini. FC Lahden toimintaa olen seurannut sen alusta alkaen. Koen sen omaksi joukkueekseni ja sen edesottamukset herättävät mukavasti tunteita.

- Seuraan lähes kaikki kotipelit paikan päällä ja lisäksi satunnaisesti 1-3 vieraspeliä kauden mittaan. FC Lahti on kiva suola elämään, hän kertoo.

Puttonen mainitsee parhaimmiksi hetkikseen FC Lahden kannattajana saavutetut pronssimitalit sekä erityisesti vuoden 2009 Eurooppa Liigan karsintapelit.

– Peleissä oli paljon porukkaa katsomossa ja joukkue pelasi hyvää futista. Etenkin kotiottelu Bruggeä on jäänyt erityisen hyvin mieleen. Jatkopaikka jäi niin pienestä kiinni. Tärkeintä itselleni kannattajana ovat kuitenkin pelipäivät hyvässä seurassa etu- ja jälkipeleineen."

Miten FC Lahden oma olutmestari on sitten kokenut joukkueemme tämän kauden esitykset ja mitä hän odottaa kauden jälkimmäiseltä puoliskolta?

- Peli on ollut epätasaista vuoristorataa. Ajoittain nättiä, mutta kovin tehotonta. Lisäksi on ollut paniikkiloppuja, jotka eivät kieli voittavasta joukkueesta. Viime kauden ongelmat keskikentältä ovat siirtyneet osin hyökkäykseen. Alkukauden VPS- ja SJK-pelien aikaan peli näytti jo varsin hyvältä ja kausi näytti kääntyvän positiiviseen suuntaan. Tuntuu että kevään jälkeen muiden joukkueiden peli on kehittynyt FC Lahtea enemmän. Nuorten pelaajien ennakkoluulotonta peliä on aina kiva seurata. Ehkä tarvitsisimme vahvistusta kärkeen. Brassit ovat olleet jonkinmoinen pettymys etukäteispuheisiin nähden, Kari pohtii ja odottaa loppukaudelta tasaisempia ja tuloksekkaampia peliesityksiä.


PK-35 Vantaa - FC Lahti lauantaina 13.8. kello 16.00 Myyrmäen stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia