vko.32 // 13.8.2016

FC Lahti kiri lopussa tasoihin (PK-35 Vantaa-FC Lahti 1-1)

PK-35 Vantaa menetti loppusekunneilla johtonsa ja FC Lahti kiri 1-1-tasapeliin.

Kotijoukkueen johto-osuman iski 33. minuutilla Kevin Mombilo Aleksi Ristolan esityöstä. Aleksandr Vasiutin toi lahtelaiset tasoihin erotuomarin antamalla lisäajalla.

Myyrmäessä nähtiin tiukka vääntö sarjapisteistä, mutta pistejaosta jäi lopulta Punamustien kannalta ikävä jälkimaku. PK-35 Vantaa johti ottelua tunnin ajan, mutta FC Lahti nousi lisäajalla tasoihin harvinaisella osumalla.

Ottelun ensimmäinen maalintekopaikka nähtiin 11. peliminuutilla, kun FC Lahden Santeri Hostikka pääsi nokikkain Punamustien maalivahdin kanssa. Maalia vartioinut Daniel Kollar onnistui kuitenkin torjumaan Hostikan viimeistely-yrityksen. Viisitoista minuuttia myöhemmin Kollar pysäytti Mikko Kuninkaan hyvän kaukolaukauksen.

Kokonaisuudessaan maalipaikat jäivät avausjaksolla vähiin. FC Lahti piti enemmän palloa, mutta ei kyennyt ohittamaan Punamustien tiivistä puolustusta. PK-35 Vantaa sen sijaan pyrki maalipaikoille vastahyökkäyksillä, joista puuttui kuitenkin tarvittava terävyys.

Kotijoukkue onnistui kuitenkin siirtymään 33. peliminuutilla johtoon avausjakson ensimmäisellä maalia kohti suuntautuneella laukauksellaan. Aleksi Ristola ohitti yhden lahtelaispelaajan ja pelasi pallon keskustasta oikeaan laitaan. Syöttö tavoitti Kevin Mombilon, joka eteni rangaistusalueen rajalle, siirsi pallon vasemmalle jalalleen ja laukoi pelivälineen varmasti taka-alakulmaan.

Avausjaksolla ei nähty enempää osumia, joten PK-35 Vantaa pääsi tauolle 1-0-johdossa. Tauon jälkeen kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan ja pystyi etenkin toisen jakson alussa pitämään palloa avausjaksoa enemmän. Maalintekopaikoille murtautuminen tuotti kuitenkin vaikeuksia.

Myös FC Lahden maalintekoyritykset jäivät toisella jaksolla vähiin. Lahtelaisten kapteeni Mikko Hauhia pääsi laukomaan kahdesti, mutta hyvän ottelun pelannut Kollar torjui molemmat yritykset. PK-35 Vantaalla sen sijaan oli loistava tilaisuus lisätä johtoaan, kun Masar Ömer pelattiin näyttävästi läpiajoon. Jo maalivahdin ohittanut Ömer ei kuitenkaan kyennyt siirtämään palloa maaliin ja Ristola laukoi irtopallon yli maalin.

Punamustien johto valui lopulta käsistä ottelun lisäajalla. FC Lahti sai vapaapotkun ja nosti kaikki pelaajansa rangaistusalueelle. Korkeimmalle maalin edustalle nousi lopulta lahtelaisten debyyttiotteluaan pelannut venäläismaalivahti Aleksandr Vasiutin, joka puski pallon läheltä maaliin ja nosti vieraat tasoihin.

Erotuomari vihelsi ottelun päättyneeksi pian Vasiutinin tasoituksen jälkeen, joten Myyrmäessä päädyttiin pistejakoon lukemin 1-1. Tasapelillä oli Punamustien näkökulmasta katkera jälkimaku voiton livettyä käsistä aivan viime hetkillä. FC Interin ja HIFK:n hävittyä omat ottelunsa PK-35 Vantaa kavensi kaikesta huolimatta pääkilpailijoidensa etumatkaa yhdellä pisteellä.

KuPS - PK-35 Vantaa sunnuntaina 21.8. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla ja FC Lahti - FC Inter sunnuntaina 21.8. kello 18.30 Lahden stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PK-35 Vantaan verkkosivut