AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 8.8.2016

Juha Malinen tyytyväinen pelaajiensa asenteeseen

Juha Malinen tyytyväinen pelaajiensa asenteeseen

Kuva: Juha Tamminen

RoPS porskuttaa vahvassa kesävireessä. Juha Malisen suojatit eivät ole hävinneet Veikkausliigassa sitten toukokuun.

Voitokkaan VPS-ottelun jälkeen RoPS-luotsi Juha Malinen oli odotetun tyytyväinen.

- Vaikka VPS:lla oli meidän tapaan alla pari kuukautta ilman tappioita, näin tässä ottelussa mahdollisuudet suureen voittoon, Malinen myönsi.

- VPS:lla on alhaalta pelaava systeemi. He ovat toki erittäin hyviä siinä, mitä he tekevät, mutta me onnistuimme järkyttämään heitä. Saimme heidät koukkuun. Prässäsimme korkealta viidellä-kuudella kaverilla, kuten jo ennen peliä lupasin. Pojat myös toteuttivat meidän suunnitelmaa isolla sydämellä.

RoPS oli valmistautunut kärkikamppailuun huolellisesti. Ottelusta ennakoitiin taktista. Silti 30 vuotta päävalmentajana täyteen saanut Malinen ei halunnut ottaa voitosta itselleen suurta kunniaa.

- Voitto oli meidän pelaajien aktiivisuuden tulosta. Ei ollut kyse vastapuolen pelkäämisestä tai kunnioittamisesta. Ei edes taktisen nerokkaista ylivoimatilanteiden luomisista.

- Tänään voitto oli kiinni asenteesta, prässäämisestä ja pelaajien rohkeudesta. Minä haen sitä, että suomalaisten joukkueiden kannattaa olla rohkeita. Tämänhetkiselle miehistölle tämä meidän rohkea pelityyli sopii, Malinen kiitteli.

Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla vastapuoli VPS:n hyökkäykset pysähtyivät toistuvasti ennen viimeistä kolmannesta. RoPS sai tukittua aukot. VPS joutui palauttelemaan jopa maalivahti Evgeny Kobozeville.

- Silloin kun meidän oman pään pelaaminen onnistuu, siellä ei ole yhtään vapaata miestä, Malinen kehaisi.

- Sitäkin me voidaan jatkossa vielä kehittää. Lisäksi tiesimme, että heillä on maalivahti, joka ei ole luontaisesti erityisen hyvä jalalla. Halusimme ottaa ylhäältä kiinni ja painostaa virheratkaisuihin.

Puolustuspelaamisen yhteydessä puheisiin nousi Aleksandr Kokon siirto Australiaan Newcastle Jetsin riveihin. Kokon maalitehot tiedetään, mutta hänellä on tärkeä rooli myös RoPS:n prässipelaamisessa sekä erikoistilanteiden puolustamisessa. Kokko pelaa Suomessa vielä ylihuomenna PS Kemiä vastaan.

- Kokon lähdöllä on iso merkitys monelta kantilta. Hän on sisäistänyt meidän pelitavan. On vaikea löytää korvaavaa kaveria, joka osaa sekä prässätä että tehdä maaleja, Malinen tunnusti maalikuninkaan merkityksen.


Kokon jäähyväisottelu RoPS-PS Kemi keskiviikkona 10.8. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia