AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 18.7.2016

Jari Litmanen valittiin FC Lahden Hall of Fameen

Jari Litmanen valittiin FC Lahden Hall of Fameen

"Litti" nimettiin FC Lahden Hall of Fameen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden Hall of Famen tuorein jäsen on Jari Litmanen.

FC Lahden paidassa Litmanen pelasi liigaa ensin kaudella 2004 ja toistamiseen kausilla 2008, 2009 ja 2010. Kaikkien aikojen menestyneimmälle suomalaisjalkapalloilijalle kertyi kuhnuripaidassa liigaotteluita 51, joissa syntyi 13 maalia. Lisäksi hän oli isossa roolissa Lahden historian ensimmäisessä euroseikkailussa.

Lahden Reippaan kasvatti ja toisen polven huippujalkapalloilija Litmanen siirtyi kasvattajaseurastaan HJK:n ja MyPan kautta Hollantiin ja Ajaxiin, jossa hän voitti muun muassa Mestarien Liigan. Kun puheet Kuusysin ja Reippaan fuusiosta aloitettiin toden teolla kesällä 1996, liputti Litti fuusion puolesta.

- Olin syntynyt Reippaaseen. Isäni pelasi Reippaassa, äitini pelasi Reippaassa ja itse toimin pienenä naisjoukkueen maskottina. Silloin kuitenkin oli etäisyyttä asioihin. Lahti on aina ollut vahva jalkapallokaupunki, mutta tilanne molemmissa seuroissa oli heikko ja suunta oli alaspäin. Junioripuolella oli massaa ja junioreille piti saada polku ylös. Huolena oli myös huippujalkapallon säilyminen Lahdessa, Litmanen kertoo FC Lahden sivuilla.

Lisää Litmasen ajatuksia löytyy täältä.


SJK-FC Lahti lauantaina 23.7. kello 16.00 OmaSp Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia