AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 8.7.2016

SJK vei maali-ilottelun (SJK-PK-35 Vantaa 3-2)

SJK vei maali-ilottelun (SJK-PK-35 Vantaa 3-2)

Kesäkuun kuukauden pelaaja Roope Riski onnistui jälleen maalinteossa. (Kuva: Juha Tamminen)

PK-35 Vantaa kiiruhti Seinäjoella johtoon, kun pelikello ei ehtinyt näyttää vielä edes täyttä minuuttia. Kamppailusta muotoutui maalirikas, jonka kotijoukkue SJK lopulta voitti 3-2-lukemin.

Ottelu alkoi SJK:n kannalta katastrofaalisesti, kun PK-35 Vantaalle tuomittiin rangaistuspotku jo 20 sekunnin pelin jälkeen. Mihkel Aksalu oli rankkarissa hyvin mukana, mutta Njazi Kuqin laukaus painui maaliin.

SJK ei kuitenkaan hätääntynyt surkeasta alusta. Yhdeksännellä minuutilla Johannes Laaksonen antoi kulmapotkun ja Abonima viimeisteli ensimmäisen maalinsa SJK:ssa.

11. minuutilla Lucas Kaufmann nousi hyvin oikealta ja keskitti maalille, mutta Elhadji Kane pääsi palloon niukasti ennen PK:n Aleksi Ristolaa. SJK siirtyi johtoon kymmenisen minuuttia myöhemmin. Matej Hradecky syötti boksiin Tucolle, joka ei päässyt itse laukomaan, mutta sai pidettyä pallon. Tuco keskitti maalin eteen Roope Riskille, joka viimeisteli jo kauden kahdeksannen maalinsa ja nousi samalla yksin Veikkausliigan maalipörssin kärkipaikalle.

Vierasjoukkue oli erittäin lähellä tasoitusta ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä. Aboniman ja Mihkel Aksalun ajatukset eivät menneet ihan yksiin ja Ymer Xhaferi pääsi palloon, Aksalu oli jo ulkona tilanteesta, mutta Abonima pystyi onneksi torjumaan Xhaferin yrityksen.

Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Johannes Laaksonen syötti maalin eteen Tucolle, jonka laukauksen PK:n puolustus pystyi kuitenkin torjumaan. SJK kuitenkin siirtyi tauolle kahden maalin johdossa, siitä piti huolen ottelun parhaana palkittu Jussi Vasara. Vasara nousi komeasti vasemmalta laidalta ja laukoi pallon takakulmaan.

PK-35 Vantaa kavensi 3-2:een 52. minuutilla, kun Ilari Äijälä onnistui maalinteossa. 65. minuutilla Jussi Vasara löysi oivaltavalla syötöllä Tucon, joka zippasi pallon yli PK-vahti Daniel Kollarin, mutta PK:n puolustus sai vielä purettua. Siitä vantaalaiset pääsivätkin vastahyökkäykseen ja Aleksi Ristola karkasi läpiajoon, mutta Mihkel Aksalu pelasti.

Njazi Kuqi tuotti päänvaivaa SJK:n puolustukselle. 83. minuutilla Kuqi rynnisti väkisin maalipaikkaan, mutta viimeistely meni hiukan ohi takakulmasta. Jesse Sarajärvi oli lähellä nousta ottelun sankariksi, kun nuorukainen pääsi laidalta karkuun 90. minuutilla, mutta zippi kolahti ylärimaan ja ensimmäinen liigamaali jäi vielä odottamaan itseään.

Lisäaikaa annettiin kuusi minuuttia ja jännitys säilyi loppuun asti. Jos oli selvinnyt ilman nitroja lisäajalle asti, oli niille käyttöä viimeistään kuudennella lisäaikaminuutilla, kun vierasjoukkueelle tuomittiin rangaistuspotku. Avausminuutilla onnistunut Njazi Kuqi ei onnistunut päätösminuutilla, vaan laukaus meni yli maalin.


SJK - FC Lahti lauantaina 23.7. kello 16.00 OmaSp Stadionilla ja VPS - PK-35 Vantaa keskiviikkona 13.7. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia