vko.25 // 21.6.2016

HIFK kiri tasapelin AIK:n kanssa

Daniel Rantanen teki tyylikkään maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK kohtasi tiistai-iltana tukholmalaisen AIK:n ystävyysottelussa. Vieraat ehtivät 2-0-taukojohtoon, mutta HIFK kiri loppulukemiksi 2-2.

Ensimmäinen puoliaika eteni ruotsalaisvieraiden komennossa. Aleksander Isak teki 1-0-lukemat 22. minuutilla. Carlos Strandberg niittasi omiensa toisen kahdeksan minuuttia myöhemmin.

Matias Hänninen tykitti hieman ohi reilun tunnin kohdalla. HIFK sai pelinsä kulkemaan kunnolla toisen puoliajan puolessa välissä. 1-2-kavennuksen iski nuori Daniel Rantanen. Upea laukaus upposi verkon perukoille 81. minuutilla.

Helsinkiläiset pääsivät vielä tasoittamaan, kun Juho Mäkelä korjasi pallon vastustajan puolustuksen virheen seurauksena ja viimeisteli sen tyhjään maaliin. Tukholmalaisten riveissä nähtiin suomalaistoppari Sauli Väisänen sekä hyökkääjä Eero Markkanen.

- Tuomas Mustonen todella sytytti joukkueemme vaihdosta tultuaan toisella puoliajalla. Se oli ottelun käännekohta, päävalmentaja Jani Honkavaara kehui.

- AIK oli todella hyvä ensimmäisellä puoliajalla, emme pystyneet kontrolloimaan peliä juuri ollenkaan. Toisella näytimme sellaiselta joukkueelta, joka todella haluaa voittaa pelin. Se oli tärkeintä, luotsi lisäsi.

PS Kemi – HIFK sunnuntaina 3.7. kello 18.30 Sauvosaaren kentällä. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.