vko.24 // 18.6.2016

HJK nousi voittoon Seinäjoella (SJK-HJK 2-3)

HJK nousi tappioasemasta voittoon SJK:ta vastaan väkevän toisen puoliajan pelillä ja anasti pisteet OmaSp Stadionilta maalein 3-2.

HJK hallitsi ottelun alkua ja se onnistuikin maalinteossa jo toisella minuutilla. Sebastian Sorsa keskitti boksiin Alfredo Morelosille, joka pääsi kääntymään ja laukoi OmaSp Stadionin ensimmäisen maalin.

SJK pääsi pikku hiljaa peliin mukaan. 14. minuutilla Roope Riski pääsi laukomaan kulman jälkitilanteessa, mutta Thomas Dähne torjui. SJK:n tasoitus tuli 22. minuutilla. Jarkko Hurme keskitti ja Teemu Penninkangas iski takatolpalta uran ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa. "Penni" onnistui maalinteossa myös Suomen cupin puolivälierässä PK-35 Vantaata vastaan.

Kotiyleisö sai lisää aihetta juhlaan, kun Matej Hradecky vei SJK:n johtoon 33. minuutilla. Nuorukainen purjehti vetopaikkaan oikealta laudalta ja laukoi tarkasti takakulmaan. SJK:n peli rullasi erinomaisesti ensimmäisen puoliajan lopulla. 38. minuutilla Roope Riski pääsi jälleen laukomaan, mutta Dähne torjui.

HJK joutui vaihtamaan maalivahtia toiselle puoliajalle. Markus Uusitalo tuli Thomas Dähnen tilalle ja pelasi uransa ensimmäisen Veikkausliigaottelun. Toisen puoliajan alku oli vähän samanlainen kuin ensimmäisen. HJK hallitsi, mutta SJK:llakin oli omat paikkansa. 50. minuutilla Roope Riski syötti Tucolle, jonka jatko takatolpalta meni kuitenkin yli maalin.

HJK:n tasoitus tuli 55. minuutilla, kun Taye Taiwon kova tykki painui verkkoon. Maali oli laitapuolustajalle jo kauden kuudes Veikkausliigassa.

Lisää kylmää vettä SJK:n niskaan satoi kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Atomu Tanaka pääsi iskemään tyhjiin 3-2-maalin. Maalin jälkeen pallonhallinta siirtyi SJK:lle. 72. minuutilla Matej Hradecky ja Timo Tahvanainen pelasivat hyvän paikan Youness Rahimille, mutta Uusitalo torjui Rahimin yrityksen. SJK pääsi muutaman kerran hyviin vetopaikkoihin boksissa, etenkin Rahimi ja Timo Tahvanainen olivat yritteliäitä. Markus Uusitalo ja HJK:n puolustus kuitenkin kestivät loppuun asti.

FC Inter – SJK tiistaina 28.6. kello 18.30 Veritas stadionilla ja HJK - PS Kemi sunnuntaina 10.7. kello 17.00 Sonera Stadiumilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.