vko.21 // 28.5.2016

SJK nousi voittoon (RoPS-SJK 2-3)

SJK nousi lopussa 3-2 -vierasvoittoon ottelussa RoPSia vastaan. SJK:n onnistuja olivat Roope Riski, Ariel "Tuco" Ngueukam ja Abdoulaye Meite, RoPS-maalareita olivat puolestaan Robert Taylor sekä Ransford Osei.

Rovaniemen Palloseura ja Seinäjoen Jalkapallokerho iskivät lauantaina yhteen liki helteisellä Keskuskentällä. Kotiyleisön pettymykseksi SJK oli viimeisen kymmenen minuutin kirillä maalin verran vahvempi lukemin 2-3 (1-0).

RoPS:n keskikenttää oli hiukan muutettu sitten edellisen VPS-ottelun. Aapo Heikkilä sai tälle kaudelle toisen kerran pestin avauskokoonpanoon. Heikkilä oli oikeassa laidassa erittäin työteliäässä vireessä. Varsinkin hyökkäyspäähän pelattaessa SJK:n päätä pidempi Teemu Penninkangas oli toistuvasti Heikkilää vastaan vaikeuksissa.

Myös ensimmäistä kertaa avauksessa mukana ollut Mamut Saine esiintyi vähintäänkin Juha Malisen luottamuksen arvoisesti.

Alkukaudesta Robert Taylor on totuttu näkemään keskikentän keskellä Aleksandr Kokon alapuolella. Nyt SJK:ta vastaan hän oli VPS-ottelun tapaan sijoitettu vasempaan laitaan.

Taylor lunasti häneen kohdistuneita odotuksia ensimmäisen puoliajan upealla vapaapotkumaalilla. SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu oli voimaton kuudentoista rajalta lähteneen sisäkierteisen vedon edessä. Ottelun alla juuri erikoistilannemaalit olivat yksi asia, joita Juha Malinen oli peräänkuuluttanut.

Vieraiden vaarallisimmaksi pelaajaksi arvioitu Roope Riski oli lopulta yksi SJK:n voiton pohjustajista. Riskin 1-1 tasoitusmaali lähti lähes samoilta sijoilta, jolta Robert Taylor oli vienyt avauspuoliskolla kotijoukkueen maalin johtoon.

Aivan toisen puoliajan alussa RoPS joutui vaihtamaan Ransford Osein kentällä nilkuttaneen Aleksandr Kokon tilalle. Kokon nivunen vihlaisi käytännössä puoliajan ensimmäisessä spurtissa. RoPS:n maalikuningas oli ollut koko avausjakson tiukasti SJK:n tuoreen puolustajahankinta Aboniman pihdeissä.

Nyt hyväkuntoisella kentällä Osein teknisyys pääsi parempaan arvoonsa. Ransfordin 2-1 johto-osuma syntyi Mamut Sainen ja Aapo Heikkilän oikean laidan kautta pelatun tilanteen päätteeksi.

Rovaniemeläisten iloa kesti kolmetoista minuuttia. SJK:n ratkaisevat osumat syntyivät Penninkankaan vahvasta laitanoususta sekä Johannes Laaksosen kulmapotkusta. Viimeistelijöinä Abdoulaye Meite sekä Tuco.

RoPS-IFK Mariehamn Rovaniemen Keskuskentällä torstaina 9.6. kello 18.30 ja SJK-PS Kemi Seinäjoen Keskuskentällä torstaina 9.6. kello 18.30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.