AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 26.4.2016

Fluminensen akatemian toiminnanjohtaja ​KuhnuriTV:n vieraana

Fluminensen akatemian toiminnanjohtaja ​KuhnuriTV:n vieraana

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahden yhteistyöseura Fluminense FC:n akatemian toiminnanjohtaja Marcelo Teixeira vieraili Lahdessa viime viikolla.

Teixeira antoi samalla KuhnuriTV:lle kattavan haastattelun.

Teixeira tuli Lahteen katsastamaan Fluminensesta lainalla olevien Felix Bonilhan ja Eullerin edistymistä ja sopeutumisesta Suomeen. Visiitin aikana Teixeira kävi myös keskusteluja päävalmentajan Toni Korkeakunnaksen, puheenjohtajan Mika Halttusen sekä toimitusjohtajan Tomi Honkasen kanssa.

Brassikaksikosta Bonilha on jo pelannut alkukauden Veikkausliigaotteluissa. Euller puolestaan lähestyy polvivammansa jälkeen pelikuntoa. Teixeiralla on kovat odotukset heitä kohtaan.

- Bonilha on meidän U20-joukkueen parhaita pelaajia. Uskomme, että hän voi auttaa FC Lahtea. Euller on kärsinyt pahasta loukkaantumisesta, mutta sitä ennen hän oli meidän paras maalintekijämme. Häntä hehkutettiin paljon Brasiliassa, varsinkin Fluminensen fanien keskuudessa, Teixiera kertoo KuhnuriTV:ssä.

- Olemme varmoja, että kuntouduttuaan hänestä tulee yksi FC Lahden parhaista pelaajista, hän jatkaa.

Yhteistyö Fluminensen kanssa käy toista vuotta. Lahdessa on nähty brasilialaispelaajia, mutta voiko tulevaisuudessa tilanne olla myös toisin päin?

- Haluamme kehittää yhteistyötä eteenpäin.Toivomme, että saisimme Lahdesta pelaajia akatemiaamme ja kuka tietää, myös edustusjoukkueeseen. Tekisimme samalla historiaa, koska kukaan suomalainen ei ole aikaisemmin pelannut Brasilian liigassa, Teixeira kertoo.

Katso Teixeiran haastattelu kokonaisuudessaan täältä.


FC Lahti - VPS Lahden Kisapuistossa torstaina 28.4. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia