AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 17.4.2016

​Ennakko: FC Inter-KuPS

​Ennakko: FC Inter-KuPS

FC Inter saa vieraaksi maanantaina kello 18.30 alkavaan otteluun kauden kahdella tappiolla aloittaneen Kuopion Palloseuran.

Kauden avausottelussa kuopiolaiset hävisivät Ilvekselle 0-1, kun taas torstaina sarjanousija PK-35 haki Kuopiosta pisteet 2-3 voitolla. Inter sen sijaan on pelannut kauden kaksi ottelua ilman tappiota. Joukkueen pistepussi on karttunut neljällä pisteellä FC Lahtea vastaan pelatun tasapelin ja HIFK:sta otetun voiton myötä.

Interin päävalmentaja Job Dragtsma on tyytyväinen kauden kahdesta ensimmäisestä ottelusta saatuihin pisteisiin.

- Neljä pistettä kahdesta ensimmäisestä ottelusta on hyvä suoritus. Varsinkin HIFK-ottelun kääntäminen voitoksi oli asia, mistä joukkue voi olla ylpeä. Oli tärkeää, että saimme hyvän alun sarjaan, sanoo Dragtsma.

Kuopiolaiset matkustivat Turkuun hyvissä ajoin sunnuntain aikana. Joukkuebussi starttasi liikkeelle kymmenen aikoihin aamupäivällä ja perille saavuttuaan joukkue veti iltatreenit paikan päällä. Otteluun on valmistauduttu huolellisesti ja isännät tulevat saamaan vastaansa taistelutahtoisen vierasjoukkueen: kuopiolaiset saivat edellisessä liigaottelussa maalitilinsä auki ja maanantaina tarkoituksena on pistetilin avaaminen. Inter on perinteisesti vahva kotijoukkue ja on pelaajamateriaaliltaan Seinäjoen ja HJK:n jälkeen paras ryhmä.

- Varsinkin Interin topparipari on erinomainen. Maalivahdit ovat hyvät, samoin laitapakit ja koko paketti. Erinomainen vastustaja on vastassa ja haaste tulee olemaan iso, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki toteaa.

Kuopiolaiset pelasivat torstaisessa kotiottelussaan jo kohtuullisen hyvää peliä. Omaa pelillistä tekemistä parannetaan ja joukkuepelaamista kehitetään koko ajan. Hyvät tulokset saavutetaan tiiviin työnteon kautta.

- Omassa pelissämme me olemme käyneet läpi selkeitä kehittämiskohteita. Niin puolustuksellisia kuin pallollisia asioita kehitetään paremmiksi, jotta sitä kautta löydetään parempi yhteinen sävel, Rajamäki painottaa.

Maanantain KuPS-ottelu aloittaa Interin osalta kolmen ottelun viikon. Dragtsman mukaan kierrätystä pelaajien suhteen on luvassa.

- Kierrätämme pelaajia varmasti tulevan viikon kolmessa ottelussa. Terveystilanteemme on ihan kohtalainen tällä hetkellä, mikä mahdollistaa rotaation, päättää Dragtsma.

Interin kokoonpanosta ovat varmuudella maanantaina sivussa Jukka Lehtovaara, Oskari Qvick, Adama Tamboura ja Kennedy Nwanganga.


FC Inter-KuPS Veritas stadionilla maanantaina 18.4. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia