vko.14 // 9.4.2016

Ilves haki pisteet Kuopiosta (KuPS-Ilves 0-1)

Ilves otti kauden avauksessa tärkeät kolme vieraspistettä, kun KuPS kaatui Kuopion Savon Sanomat areenalla 1-0.

Ottelu ratkesi jo ensimmäisellä puoliajalla, kun Ilveksen Emile Paul Tendengin vahva laitanousu tuotti tulosta. Tendeng sijoitti pallon tolpan juureen 25. minuutin kohdalla.

KuPS pääsi ensimmäisenä yrittämään maalintekoa Juha Hakolan laukomasta vapaapotkusta, jonka Ilves-vahti Mika Hilander otti kiinni (4 min). Ilveksellä oli hyvä tilanne 11. minuuttilla, pallo kimposi kuitenkin hiukan KuPS-maalin ohitse hyökkääjä Mika Lahtisen jalan kautta.

Ilves pääsi iskemään voittomaalinsa 25 peliminuutin kohdalla. Tilanne lähti liikkeelle kuopiolaisten keskialueen turhasta harhasyötöstä, josta aukesi hyökkäystilaa Ilvekselle. Lisäksi kaksi KuPS-puolustajaa kompuroi tilanteessa törmäten toisiinsa ja hyökkääjä Paul Emile Tendeng pääsi etenemään vapaasti kohti KuPS-maalia. Tarkka laukaus upposi sisään takatolpan juureen: 0-1.

Ilves osui puolen tunnin kohdalla KuPS:n maalitolppaan ja jakson loppuhetkillä oli toinen osuma jälleen lähellä. Tauolle mentiin 0-1-lukemissa.

KuPS vaihtoi toiselle jaksolle Urho Nissilän kentälle. Kuopiolaisten toisen jakson parhain, ja ainoa, maalintekopaikka nähtiin 53 minuutin kohdalla, jolloin Petteri Pennanen pääsi tälläämään lähietäisyydeltä. Epäonnistunut voimalaukaus lensi taivaan tuuliin ja mainio paikka jäi hyödyntämättä.

Ilves hallitsi loppuajan pelitapahtumia näppärällä pelaamisellaan. Lahtinen pääsi karkaamaan maalintekoon KuPS-puolustajan pahan virheen johdosta, KuPS-vahti Johannes Kreidl torjui vedon kulmapotkuksi (64 min).

Kuopiolaisten peliesitys jäi toisella jaksolla tosi vaisuksi, eikä edes tasapeliin ollut enää mitään mahdollisuuksia. Ilves jatkoi näin hienoa voittosarjaansa kuopiolaisia vastaan ja pääsi aloittamaan oman liigakautensa iloisissa tunnelmissa.

KuPSin seuraava ottelu on KuPS-PK-35 Vantaa Savon Sanomat stadionilla torstaina 14.4. kello 18.30. Ilveksen seuraava ottelu on Ilves-RoPS Tammelan stadionilla sunnuntaina 17.4. kello 16.00. Ottelut esitetään suorina lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa