AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 4.4.2016

​Saxman: "RoPSissa ei tylsiä pelejä pelata"

​Saxman: "RoPSissa ei tylsiä pelejä pelata"

RoPS esitti huiman nousun lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Ville Saxman oli yksi avainroolin esittäjä Rovaniemen Palloseuran lauantaisessa voitto-ottelussa PK-35 Vantaata vastaan.

Toisella puoliajalla puolustuksesta keksikentälle nostettu Saxman laukoi itse RoPS:n 3-3-tasoituksen ja teki esityön Aleksandr Kokon 3-4-voitto-osumaan. RoPSin toisenkin maalin, ja ottelun ratkaisseen voittomaalin, voisi melkein Saxmanille laskea.

- Kyllähän Borre siihen selkeän jatkon antoi. Vantaalla oli sen verran liukas kenttä, että Borren pieni osuma antoi pallolle vain lisää vauhtia, Saxman sanaili RoPSin verkkosivuilla.

Tunnelma kopissa pelin jälkeen oli arvattavan korkealla ja katsojat saivat ainakin kotimaista huippujalkapalloa enemmänkin kuin koko rahan edestä.

- Sitä me juuri naurettiinkin. Minä sanoinkin uusille kavereille, että tällaista se on RoPSissa, että ei me tylsiä pelejä pelata. Me pelataan niin, että katsojilla olisi hauskaa, Saxman heitti.

- Tai en tiedä oliko koko ajan hauskaa. Ensimmäinen puoliaika ja toisen puoliajan alku oli varmasti aika vaikeaa katsomossakin.

Ensimmäisellä puoliajan lopussa näytti, että päät RoPS-leirissä meinasivat jo olla kallellaan?

- Tietenkin se vaikuttaa. Eihän PK-35:llä hirveästi muita paikkoja ollut kuin ne maalit. Hyvin ne niistä teki, mutta nekin tuli meidän pienistä virheistä. Silti fiilis pysyi ja kaikki. Ei se kentällä mitenkään mahdottomalta tuntunut. Kyllä me uskottiin omaan tekemiseen.

Lopulta nähtiin vuosikausiin huikein nousu, kun RoPS latoi puoleen tuntiin neljä maalia.

- Meillä oli ensimmäisellä puoliajalla hirveän suoraviivainen meininki. Homma meni vähän siihen, että ei me oikein muuta tehtykään kuin lyötiin palloa päätyyn. Toisella puoliajalla jo voitettiinkin niitä pitkiä palloja, pystyttiin haastamaan ja pitämään itsellä. Se alkoi kääntämään peliä. Se vain tuli sieltä, kuten monesti käy.

- Mutta emme me tietenkään voi jatkossa noin paljon maaleja päästää. Ei joka matsissa neljää maalia tehdä. Puolustusta pitää vielä tilkitä, Saxman muistutti.

Lisää uutisia